Tegnap

2008. november 22., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Mintarobotok Fotó: Szántó Zoltán

A tegnap számomra az életérzések napja volt. Sétáltam a szemaforok felé. Már tíz percet késtem, de nem zavartattam magam. Elzárva magam a külvilágtól zenét hallgattam, méghozzá maximális hangerővel. Közben az embereket figyeltem. Majd csak a tekintetükre próbáltam összpontosítani. Mérhetetlen szomorúság fogott el.

Megijedtem. Hisz nap mint nap ezen az utcán sétálok, rohanok, beszélgetek, telefonálok. Néhányan, akiknek a szemébe néztem, még ismerősöknek is tűntek. Valószínűleg már nagyon sokszor mentünk el egymás mellett, ugyanott.

Egyre jobban lassítottam járásomat, hogy minél több ember tekintetével találkozzam. Sokan zavarba jöttek. Sokan azt hitték, azért bámulom őket, mert ismerősök, és köszöntek. Voltak, akik rám sem néztek, de én biztos voltam abban, hogy észrevettek. Nagyon kevesen adták nekem a tekintetüket, igaz, ők is csak néhány másodpercig, de végül is elkaptam. Valójában sorsokat láttam, így is mondhatjuk.

Emberek, akiknek szeméből sugárzott a közöny. Emberek, akik valósággal menekültek az emberek elől, ingerültek voltak. Voltak, akiknek szeméből a teljesség sugárzott: önelégülten sétáltak. Örültem, hogy még ilyen is van. Sokan pedig szomorúak voltak. Belefáradtak. Például azok is, akik a milliárdokat érő autójukban várták, hogy végre zöld legyen, hogy száguldhassanak a végeérhetetlen munkájuk után. Egy kicsit megöleltem volna mindenkit, hogy lássák: nincsenek egyedül. Szerettem volna segíteni.

Vass Szende

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

Csak tegyük fel a kérdéseket

Elmúlt három évem legnagyobb fejtörését az okozta, hogy rájöjjek, tulajdonképpen mitől is függ egy színházi előadás ,,sikere" vagy ,,bukása"...
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

Müller Henrietta: Maszk

Tudod, az én vagyok,
Aki már kora reggel megbotlik a
lépcsőn,
Elpirul, és még egyszer megbotlik.