Kavarkád a Székely Mikó Kollégiumban

2008. november 22., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Újságunk első lapszáma 2008. november 7-én jelent meg Kavarkád címmel. Törté­nelme még nincs, hiszen még nem volt rá ideje, de bízunk benne, hogy lesz. Ennek ellenére, a cím már korábban megszületett, sőt, még előtte is voltak kezdeményezések, melyeknek nem maradt kézzelfogható nyoma.

Egykor nagyon jól működött a Székely Mikó Kollégium diáklapja, és sorozatban jelentek meg a lélegzetállító magazinok. Többek között olyanok is, melyekről a tanárok nem tudtak, talán még most sem sejtik, hogy léteztek. A legutolsó újság iskolánkban a Micsodi, de azóta szünet volt, ami körülbelül négy éve tart. A Kavarkád első száma egy kisebb nekifutamodás, amelyben bemutatkozik pár sorban a szerkesztőség, majd ezt követi egy rövid kalauzolás az eddigi újságindításról. Mivel nem akarjuk, hogy az újság szűk látókörű legyen, több irányban is szeretnénk elindulni. Az első számban aktuális témákat tálalunk, mint például a büfés reformok, gólyahét. Az irodalmi cikkek sem maradtak el. Eleinte nyolc oldalasra terveztük, viszont anyag került bőven, és így tíz oldalasra növekedett, bár nem ez volt a legpraktikusabb megoldás, hiszen két A3-as lapból és egy A4-es lapból áll, úgyhogy ha majd több cikk érkezik be, és az írni szeretők érdeklődéssel kísérik lapunkat, akkor tizenkét oldalas Kavarkád lesz. Ötleteink már vannak, folyamatosan szeretnénk bővíteni a szerkesztőséget, és egyre több embert vonnánk be, hogy biztosítsuk diákújságunk jövőjét.

Grafikákkal tesszük hangulatosabbá a cikkeket, a figurákat úgy alakítva, hogy találjanak a mondandóhoz, olykor kis magyarázatul is szolgálhatnak. További céljainkról annyit, hogy szeretnénk interjúkat, túrabeszámolókat is beépíteni, és olykor ki-kipillantani iskolánkból, hogy a diákságot tájékoztassuk arról, mi is történik körülötte. A nagy kapkodás, reméljük, meghozza majd gyümölcsét, és innen már csak a fejlődés fogja kísérni Kavarkádunkat.

Fazakas Noémi

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

A Kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad Dorombszója

Habár reneszánszukat élik manapság, mégis kiveszőben, hiszen a mindenütt jelen lévő elektronikus zene kiszorítja a fiatal nemzedékek érintkezési felületeiből e régiségeket, a még tiszta hangú, egyszerű zeneszerszámokat.
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

Mi változik, és mi marad?

Egyre gyorsabban telnek a nyári vakációk... Egyre inkább azt vesszük észre, hogy nincs időnk mindenhová elérni ,,nyaralni". Vajon így telne az iskolaidőszak is? Kiderül az idén.