Mi változik, és mi marad?

2008. november 22., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Egyre gyorsabban telnek a nyári vakációk... Egyre inkább azt vesszük észre, hogy nincs időnk mindenhová elérni ,,nyaralni". Vajon így telne az iskolaidőszak is? Kiderül az idén.

Tizenkettedikesnek lenni nem könnyű, lefoglal a készülődés, a tanulás, de legalább nem egyhangú az év. Sosem tudtam megérteni, milyen lehet egy tizenkettedikes világa, míg azzá nem váltam. Fentről nézzük, ahogyan a kicsik beilleszkednek, keressük a nagyokat, de már átvette helyüket az új generáció. Meglepetésünkre új padokat és székeket kaptunk, de a nyári vakáció alatt felújították az iskola orvosi rendelőjét is, a tornaterembe erőgépek érkeztek, és még iskolabuszt is adtak nekünk. A diákok az iskolarádiót is igényelnék, amelyhez már születtek ötletek, elképzelések, tervek, reméljük, nemsokára felszerelések is érkeznek. Újult erővel indít a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad és a Tiszta Szív kamarakórus is. Kiestek ugyan a tavalyi végzősök, de jön az utánpótlás. Tehetség van, csak meg kell találni.

Nemrég kirándultunk az iskolával, a diáktanács versenyeket szervezett, volt zászlókészítés, labdajáték, tokányfőzés, papírhajózás és más ügyességi játékok is. A győztesek osztálydíszítő elemeket kaptak. A nap végén összegyűjtve álltak a szemeteszsákok az utak szélén.

Vissza a régi kerékvágásba... mindenki kezd belemerülni az új tanévbe. Teljen gyorsan vagy lassan, mindenünk megvan vagy meglesz, csak tanuljunk is valamit.

Ambarus Andor, Kovászna

Kovászna
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kavarkád a Székely Mikó Kollégiumban

Újságunk első lapszáma 2008. november 7-én jelent meg Kavarkád címmel. Törté­nelme még nincs, hiszen még nem volt rá ideje, de bízunk benne, hogy lesz. Ennek ellenére, a cím már korábban megszületett, sőt, még előtte is voltak kezdeményezések, melyeknek nem maradt kézzelfogható nyoma.
2008-11-22: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kicsi Pali így él Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely egyes iskoláiban is problémákat okoznak az öltözködésre, a hajviseletre és a pirszingekre vonatkozó szabályok. Kicsi Pali, a főhősünk egy középiskolás, örökvidám gyerek, aki a következőképpen élte meg Székelyudvarhely egyik tanintézményében iskolás éveit.