Madonna tíz százalékkal megússza

2008. december 9., kedd, Magazin

Becsült vagyonának alig több mint tíz százalékából megússza válását Madonna, akinek brit exférje azonban így sem jár nagyon rosszul.

Az ötvenéves amerikai énekesnő és Guy Ritchie filmrendező nemrég jelentette be — megerősítve több hónapnyi sajtóhíresztelést —, hogy útjaik nem egészen nyolcévi házasság után különválnak. A válás gyorsított eljárással és különösebb felhajtás nélkül a múlt hónap végén már le is zajlott a londoni felsőbíróságon. A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente közzétett lista idei kiadása szerint Madonna vagyona 300 millió font (több mint 1,3 milliárd lej), ám a sztárpár már az esküvő előtt írásos egyezséget kötött arról, hogy válás esetén Ritchie ebből egy pennyre sem jelent be igényt. A News of the World — a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap — mindazonáltal úgy értesült, hogy Madonna összesen 32 millió font juttatással engedi útjára volt férjét. Ebből 12 millió font (53 millió lej) készpénz, amit Ritchie már a következő napokban megkap, emellett a filmrendezőé lesz a Wiltshire grófságbeli, 20 millió font értékű Ashcombe House-kastély és az ezt körülölelő birtok. Ritchie — akinek saját vagyonát 30 millió fontra becsülik bennfentesek — eredetileg bejárást szeretett volna a divatos londoni Marylebone negyedben lévő, hatalmas közös lakásba is. Madonna azonban ezt nem volt hajlandó megosztani, ezért döntött inkább a 12 millió font kárpótlás mellett. Jóllehet Ritchie soha nem tartott igényt komoly összegre az énekesnő vagyonából, Madonna azért semmit nem bízott a véletlenre: Fiona Shackletont, a londoni válóperes ügyvédi szakma legfénylőbb csillagát kérte fel válási tanácsadónak. Shackleton mások mellett Károly trónörököst is képviselte a Diana hercegnővel vívott válási csatában, legutóbb pedig Sir Paul McCartneyt szabadította meg feleségétől a vártnál jóval olcsóbban. Madonna figyelmét állítólag ez utóbbi siker ragadta meg.

Sir Paul exneje, Heather Mills hírek szerint eredetileg 125 millió fontot követelt a Beatles volt basszusgitárosának hivatalosan 400 millió fontra becsült vagyonából, ám Shackleton hathatós közreműködése révén McCartney végül 24,3 millió font kifizetési kötelezettséggel megúszta a viharos véget ért házasság felbontását. A sztárügyvéd mindkét féltől megkapta méltó jutalmát: a tavasszal lezajlott válóper utolsó tárgyalási napján Heather egy pohár vízzel nyakon öntötte, McCartneytól viszont állítólag egymillió fontot kasszírozhatott ― óránként 500 fontos munkadíján felül.

Kertész Róbert

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-09: Magazin - x:

Huszonnyolc év kóma után hunyt el

Szombaton 76 éves korában elhunyt egy New York-i ápolóotthonban Martha ,,Sunny" von Bülow amerikai milliomos, aki 1980-ban esett kómába, és azóta nem nyerte vissza öntudatát.
2008-12-09: Magazin - x:

Kevesebb játékreklámot!

Amerikai szülők azzal a kéréssel fordultak a legnagyobb játékgyártókhoz, hogy kevesebbet reklámozzák termékeiket, mert nincs pénzük gyerekeik kívánságait teljesíteni. A bostoni központú, Kampány a Reklámmentes Gyerekkorért elnevezésű mozgalom kezdeményezésére csaknem 1400 szülő fordult a huszonnégy vezető játékgyártó céghez és a kiskereskedelmi láncokhoz.