FrissítveÖsszeütköztek az útkereszteződésben

2022. június 29., szerda, Közélet

Súlyos közúti baleset történt szerdán reggel 9 órakor Sepsiszentgyörgy közelében, a 12-es főúton, a gidófalvi és sepsikőröspataki keresztútnál.

  • A brassói regionális útügyi igazgatóság felvétele
    A brassói regionális útügyi igazgatóság felvétele

A rendőrség jelentése szerint összeütközött két furgon. A közlés szerint a balesetnek legalább egy sérültje van. Az egyik sávot időlegesen elzárták a forgalom elől.

Frissítés. A balesetben megsérült mindkét vezető, egy 51, illetve egy 28 éves férfi, akiket kórházba szállítottak ellátásra. A közlekedésrendészek szondába fújatták őket, a műszer nem mutatott alkoholfogyasztást. A kivizsgálást gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával folytatják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 818
szavazógép
2022-06-29: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A trikolór tisztelete

„A nemzeti zászló nem versenyez a helyi közösségek szimbólumaival” – mondta többek között Vasile Dîncu védelmi miniszter a Hargita megyei Galócás községben a román zászló napján szervezett katonai ceremónián. Mifelénk nehéz is lenne „versenyeznie” – fűzhetnénk hozzá –, hiszen itt a helyi közösségek zászlóit egyszerűen betiltják, lásd a sepsiszentgyörgyi vagy a Kovászna megyei lobogó esetét, amelyeket hosszú évek után fogadott el a kormány, de végül a bíróság érvénytelenítette az erről szóló határozatokat.
2022-06-29: Közélet - Nagy D. István:

Épülhet az új tüdőgyógyászat (Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház)

Szerda reggel látták el kézjegyükkel Kovászna Megye Tanácsa, valamint a Fejlesztési, Közberuházási és Közigazgatási Minisztérium képviselői a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati osztálya új épületének a kivitelezési szerződését. A megállapodás értelmében a szaktárca 28 millió lejt biztosít a 34 beutalt páciens egyidejű ellátását lehetővé tevő új ingatlan építésére, mely az Országos Beruházási Társaság révén valósul meg.