Cipősdoboznyi szeretet

2008. december 11., csütörtök, Család

Az Erdélyi Református Egyházkerület idén is meghirdeti Cipősdoboznyi szeretet erdélyi gyermekeknek karácsonyi jótékonysági akcióját, mely során karácsonyi ajándékot készíthetünk a rászoruló gyerekek számára. Az elkészített ajándékokat színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozokba helyezve kell eljuttatni a legközelebbi református egyházközséghez.

Igazán nem az számít, mit teszünk a dobozba, hanem hogy milyen szívvel! Az ajándékok mellett kedves színfolt lehet egy-egy személyes apróság. Mindenekelőtt gondolja át, hogy ajándékát lány vagy fiú számára kívánja elkészíteni, s egyben azt is határozza meg, hogy az ajándékot milyen korú gyermeknek szánja. Ha mindezt eldöntötte, kezdődhet az ajándékok beszerzése, melyek összeállításánál figyelembe vehetnek néhány hasznos tanácsot:

— a jól ápoltság jegyében szappan, fogkrém, fogkefe, esetleg testápoló vagy más higiéniai termék egy kisebb törülközővel

— a kreativitás fejlesztése érdekében rajzlap, kifestő, vízfesték, ecset, színes ceruzák, filctollak vagy kréták

— nem romlandó édességek

— kisebb ruhanemű, pl. bébinek rugdalózó, nagyobbaknak jó meleg sál, sapka vagy egy pár kesztyű

— egy szép könyv vagy kedves játék, amelynek gyermekként Ön is biztosan örülne, és ami belefér egy cipősdobozba.

Mindezeket elképzelése szerint kombinálhatja, fantáziájának csak a doboz mérete szabjon határt!

A doboz lezárása után tüntesse fel, hogy milyen korú gyereknek szánja az ajándékot. További információkért forduljon a programfelelőshöz: Balázs Attila, telefon: 0740 239 998, e-mail: info@ ciposdoboznyiszeretet.ro.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-11: Család - Puskás Attila:

Virágzik a karácsonyi kaktusz

Nem nagyon kényezteti ilyentájt, télre fordultával a növénykedvelőt szobanövényeink sokasága. Telelnek, pihennek, hogy tavasz érkeztével meghálálják kényszerű türelmünket. De mégis van kedvencünk, mely most bontja virágait. Ilyen a karácsonyi kaktusz is (Zygocactus truncatus), ez hoz a zöld színek kavalkádjába egy ajakpirosnyi üdeséget.
2008-12-11: Család - x:

Budapesti természetgyógyászok Sepsiszentgyörgyön

,,Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi." (Schopenhauer)
A Székely Mikó Kollégium zsúfolásig megtelt dísztermében két neves magyarországi természetgyógyász, Ferenczy László és Jakab István tartott gondolatébresztő és életmód-változtatásra ösztönző előadásokat.