Budapesti természetgyógyászok Sepsiszentgyörgyön

2008. december 11., csütörtök, Család

,,Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi." (Schopenhauer)

A Székely Mikó Kollégium zsúfolásig megtelt dísztermében két neves magyarországi természetgyógyász, Ferenczy László és Jakab István tartott gondolatébresztő és életmód-változtatásra ösztönző előadásokat.

Jakab István vízkutatót a lúgosító program atyjaként ismerik. Ő az, aki a Duna Televízióban is gyakran ,,zöldségeket beszél", azaz a zöldségfélék nagyobb mértékű fogyasztását és ezáltal az emberi szervezet elsavasodásának helyreállítását szorgalmazza. Legtöbb esetben szervezetünk elsavasodása okozza a túlsúlyproblémákat. A korai öregedés és a betegségek kialakulásának egyik fő oka is ezzel a folyamattal vagy állapottal függ össze. Magyarországon és néhány éve már Erdélyben is több ezer család alkalmazza az általa javasolt táplálkozásbeli változtatásokat és szervezetlúgosító módszereket. Vízkutatóként elmondta, a nem megfelelő szennyvízkezelésnek, a mezőgazdaságban használt vegyszereknek és általában környezetszennyező életvitelünknek az eredményeként ma már a Kárpát-medence ivóvízkészlete is fertőzött. Felhívta a figyelmet az ásványvízfogyasztás veszélyeire és a megbízható, tiszta víz napi bevitelének fontosságára. Masaru Emoto japán kutató A víz üzenetei című könyvét Jakab István adta ki magyar nyelven. Emoto professzor vízkristályfotóiból is láthattunk néhányat kivetítve. Egyik legszebb alakja a magyar szeretet szónak van.

Ferenczy László eddig nagyon sok emberen segített, jómagam is neki köszönhetően gyógyultam ki az allergikus asztmából. Alternatív javaslatai vannak a candida, csontritkulás, porckopás, érszűkület, alacsony és magas vérnyomás, fekélyek, depresszió, impotencia, meddőség, érelmeszesedés, túlsúly, cukorbetegség, torok- és mandulagyulladás, hajhullás, migrén s még számos betegség kezelésére. Elkeserí­tőnek tartja, hogy egyre több huszonéves küszködik tumoros problémákkal. Ferenczy gondolkodásmódunk és életmódunk megváltoztatására helyezte a hangsúlyt, minek eredményeként megelőzhetünk betegségeket. Fontosabbnak tartja a megelőzést, mint magát a gyógyítást. Előadásaival egy tudatosan döntő és cselekvő társadalom kialakításához kíván hozzájárulni.

Mindkét előadó könyvújdonságait is bemutatta a közönségnek. Ferenczy László Vedd kezedbe az egészséged! és Jakab István Lúgosítás — a kór-talanság útja című munkái a 0724 502 297-es telefonon megrendelhetők.

Nagy Balázs

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-11: Család - x:

Cipősdoboznyi szeretet

Az Erdélyi Református Egyházkerület idén is meghirdeti Cipősdoboznyi szeretet erdélyi gyermekeknek karácsonyi jótékonysági akcióját, mely során karácsonyi ajándékot készíthetünk a rászoruló gyerekek számára. Az elkészített ajándékokat színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozokba helyezve kell eljuttatni a legközelebbi református egyházközséghez.
2008-12-11: Család - x:

Karácsonyi díszítési irányzatok

A karácsonyi díszítőelemek óriási választéka teret enged annak, hogy mindenki egyéniségének megfelelően öltöztethesse ünnepi ruhába a fát és otthonát.