Karácsonyi díszítési irányzatok

2008. december 11., csütörtök, Család

A karácsonyi díszítőelemek óriási választéka teret enged annak, hogy mindenki egyéniségének megfelelően öltöztethesse ünnepi ruhába a fát és otthonát.

A Tündérország téma fő jelszavai: álomvilág, csillogás, arany, barokk és rokokó. Itt gyerekkori mesék, tündérek, hercegek és angyalok elevenednek meg.

A Misztikus táj irányzat kedveli a rózsaszínt, a csontszínt, a lilát, a szürkét az ezüstöt. Fő kellékek: fonott kosarak, vázák, gyertyák, puha párnák, takarók, rózsák.

Fény és árnyék: ez inkább a modern bútorokkal berendezett polgári lakások világa, fekete, sötétbarna, réz, ezüst, lila bordó színek jelennek meg tollfüggőkkel, lepkékkel, bojtokkal, fekete üvegtálakkal.

Az Elegancia irányzat már nevében jelzi az ünnepi csillogást, a drága anyagokat, égősorokat, üveggömböket.

A Karácsonyi történet irányzat a klasszikus piros, zöld, arany színvilágot képviseli.

A Fák karácsonya díszítési irányzat jelszava: mit csinálnak az erdőben a fák és állatok az ünnep idején? A kellékek között a száraz termések, az erdei manók, a valódi fenyők és a szárított virágok dominálnak. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-11: Család - x:

Budapesti természetgyógyászok Sepsiszentgyörgyön

,,Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi." (Schopenhauer)
A Székely Mikó Kollégium zsúfolásig megtelt dísztermében két neves magyarországi természetgyógyász, Ferenczy László és Jakab István tartott gondolatébresztő és életmód-változtatásra ösztönző előadásokat.
2008-12-11: Sport - Bogdán László:

Az elviselhetőség határán

Az örmény holokausztról ― amelyet a ,,hivatalos" Törökország politikusai és történetírói, publicistái következetesen ítéltek feledésre, részben tagadva ,,méreteit", érthetetlen ambícióval és heveny nacionalista dühvel csökkentve az áldozatok számát, magyarázva bizonyítványukat a brutalitásoktól döbbent világ előtt etc. ― vagy empatikusabban: az örmény szenvedéstörténetről, mondhatni, elég sokat tudunk. 1915-től kezdődően a török birodalomban hozzávetőleg másfél millió örményt s velük egy időben mintegy 300 000 görögöt és 200 000 bolgárt gyilkoltak le, kitervelt módszerességgel…