Diákkarácsony - Fekete Réka

2008. december 18., csütörtök, Család

Szalmadísz, cserépedény, festett pohár, zseb- és falinaptár, gyöngyből fűzött ékszer, gyertya, képeslap, házi mézespogácsa, ajándékdoboz, bekeretezett gyermekrajz és még százféle ötletes ajándék- és dísztárgy lelt gazdára tegnap a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban rendezett karácsonyi vásárban.

Az iskola bejáratánál és az udvaron karácsonyfát díszítettek, két emeletet pedig diákárusok leptek el. A kis és nagy kézművesek úgy kínálták portékájukat, hogy a szemlélőnek kikívánkozott az aprópénz a zsebéből, és sajnálta, hogy nem tud mindenkitől valamit vásárolni. Csuda jó ötletek, rengeteg munka és hozzá jókedv — ez már önmagában is ajándék és bíztatás a karácsonyi előkészület napjaiban arra, hogy ne drága angyalfia után szaladgáljunk az agyonzsúfolt üzletekben, hanem készítsünk magunk meglepetést szeretteinknek, és a boltban vásárolt holmit ne az ára szerint válasszuk ki, ennél sokkal fontosabb, hogy arra figyeljünk, akinek szánjuk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-18: Képzőművészet - x:

Láttyátok, feleim… (Kusztos Endre kiállítása Kézdivásárhelyen) Vécsi Nagy Zoltán

Kusztos Endre: Törés
Nyolcvanhárom éves kora ellenére Kusztos Endre hivatalos életrajza nem túl terjedelmes.
2008-12-18: Család - x:

Természetes és ehető díszek

Mézes puszedli
3 tojást, 10 dkg cukrot, 35 dkg mézet, 5 dkg margarint habosra kikeverünk, és 70 dkg lisztet fokozatosan hozzáadunk, végül egy csapott kávéskanál szódabikarbónát belekeverünk, és mézeskalács fűszerkeverékkel vagy fahéjjal, citromhéjreszelékkel is ízesíthetjük. Liszttel meghintett gyúródeszkán 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és süteményformákkal kiszaggatjuk.