Ajándékozni

2008. december 20., szombat, Kovakő - diákmelléklet

December. Mindenhonnan a (kissé már közhelyessé vált) jelleg kacsingat ránk — a szeretet, a nagylelkűség, az ajándékozás ideje.

Itt az ideje, mondogatjuk, hogy az egész éves mindenfélét megháláljuk családunknak, barátainknak, ismerőseinknek, olykor apróságokkal, olykor meg gigantikus tárgyakkal, hogy világgá kürtölhessük érzelmeinket... Rohanunk, elszaladunk a jótékonykodni akaró alapítványok, szervezetek plakátjai mellett, amelyek a karácsony szellemének lényegét kívánják hirdetni.

Na de azért, szerencsére, nem ennyire érzéketlen a világ. Vannak, akik látatlanban is képesek ajándékozni. Az, hogy mi motiválja őket, már kérdéses. Vannak, akik a kicsiny lelkükben feltámadó együttérzésnek tesznek eleget, mások a minden évi jó cselekedetüket akarják letudni utolsó pillanatban... de nem is ez a lényeg, hanem maga a tett. Gondoljunk csak bele. Sokszor még ott állnak a porosodó polcon, vagy ott lapulnak egy kartondoboz mélyén a limlomok között a gyerekkori pajtások, játszótárasak. Olykor kezünkbe akadnak, rájuk nézünk, s egy emlékkép villan fel, de akkor sem a játék a fontos. Itt van december, amikor átadhatjuk, továbbadhatjuk egykori kedvenceinket, s nem csak mi nyugszunk meg, nem csak a mi lelkünk, arcunk mosolyog majd a karácsonyfa alatt, hanem egy másik gyereknek is boldogabbá, szebbé tehetjük az idei ünnepét.

Ebből a meggondolásból, ápolva a hagyományokat, idén is játékgyűjtésbe kezdett a KOVAKÖ a megyei Vöröskereszt támogatásával. A sepsiszentgyörgyi iskolákban kihelyezett dobozokba lehetett berakni a játékokat, amelyeket december 22-én a városi kórházban és a cigány gyerekek között osztunk szét. A gyűjtés keretében délután négy és este hét óra között az iskolák kórusai énekelnek a Sugás Áruház előtt. Ezúton is köszönetet mondunk a diáktanácsok, a kórusok, a város együttműködéséért, az adományokért.

Kisgyörgy Réka

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-20: Világfigyelő - x:

Szaúdiak pénzelték a Clinton-alapítványt

Bill Clinton volt amerikai elnök csütörtökön közzétette alapítványa adományozóinak listáját, hogy segítse feleségét, Hillary Clintont, aki külügyminiszter lesz Barack Obama megválasztott elnök kormányában. A listából kiderült: külföldi kormányok és üzletemberek több tízmillió dollárral támogatták a jótékony célú alapítványt, amely az arkansasi Bill Clinton elnöki könyvtárat és a volt elnök jótékonysági tevékenységét finanszírozza.
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kis ugrás a nagy világnak (Vélemény egy megválaszolhatatlan kérdésről)

Sipos István grafikája
Pedig kellett volna bolygatni ezt a témát, de mivel a már négy kerek éves Kovakő még egyszer sem tette meg, így a mélyen tisztelt nevében, lassú tűzön megmelegítve, csámcsogva fogyasztom el, majd ürítem vissza tányéromba a szavakat: BOLDOG ÚJ ÉVET!