Dupla vagy semmi?

2008. december 20., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A pénznek vannak olyan meghatározó szabályai, melyeket csak a gazdagok tartanak be. A gazdagok számának háromszorosát is meghaladják a többiek, akik a ,,legyenek jó jegyeid, egy jó munkahelyed és nagy fizetésed" elv szerint élnek.

Úgy gondolom, a mai embernek, de főként a fiatalnak szüksége van arra, hogy megértse és megtanulja a pénz használatát és annak működését. Talán a legnagyobb pénzügyi problémáink abból adódnak, hogy az iskolapadban töltött évek nem tanítanak meg semmit arról, hogyan működik a pénz, ellenben tökéletesen belénk neveli azt, miként kell érte megfáradni.

Ezért, ha pénzünk van — kevés vagy sok —, nem tudjuk úgy használni, hogy a javunkra váljék. És mégis, mit tehetünk? Merre vezet a mi utunk? Egyetem, munkahely, esetleg a későbbiekben családalapítás. És tényleg ennyiben kimerülhet? Végeredményben nekünk kell eldöntenünk, hogyan akarunk élni, az igényeinktől és attól függően, hogy mit kívánunk az élettől, hogyan akarjuk végigjátszani. Pénzzel játszva vagy pénzért játszva?

Soós Réka

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kis ugrás a nagy világnak (Vélemény egy megválaszolhatatlan kérdésről)

Sipos István grafikája
Pedig kellett volna bolygatni ezt a témát, de mivel a már négy kerek éves Kovakő még egyszer sem tette meg, így a mélyen tisztelt nevében, lassú tűzön megmelegítve, csámcsogva fogyasztom el, majd ürítem vissza tányéromba a szavakat: BOLDOG ÚJ ÉVET!
2008-12-20: Világfigyelő - x:

,,Őrség, tépjék le a fejét!”

Politikai vita helyett egészen különleges show-t láthattak az orosz Távol-Kelet tévénézői a Párbajra! című vitaműsorban: a heves vérmérsékletéről ismert Vlagyimir Zsirinovszkij sértegetni kezdte vitapartnerét, majd kis híján neki is ment. A műsorban, amelyet a Távol-Keletre élőben közvetítenek, a közismerten populista Zsirinovszkij, a magát ellenzékinek valló ,,liberális-demokrata" párt elnöke Borisz Nagyozsgyinnal, a Jobboldali Erők Szövetsége elnevezésű, parlamenten kívül maradt liberális ellenzéki párt politikusával vitatkozott az elnöki és a képviselői mandátumok meghosszabbítására vonatkozó alkotmánymódosításról.