Kecskeméti művészek a Képtárban — Mózes László

2008. december 20., szombat, Közélet

Az év utolsó tárlata nyílt meg tegnap este a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban. Az adventi kiállításon a Kecskeméti Képzőművészek Közössége mutatkozik be. Teljesen stílszerű — hangoztatta házigazdaként Jánó Mihály —, hogy egy karácsony előtti kiállításon testvérvárosunk művészeinek alkotásai láthatóak.

Kecskemét önkormányzata nevében Szeberényi Gyula Tamás vázolta a „kapcsolódási pontokat", megjegyezve, hogy harmincegy alkotó mintegy hatvan műve látható. Sztakics Éva, a megyeszékhely alpolgármestere a testvérvárosi kötelékekről szólt, Deák Barna pedig bemutatta a jelen lévő három kecskeméti művészt, Gyöngyösi Gyöngyit, Gulyás Gézát és Balanyi Károlyt. Utóbbi húszéves alkotóközösségükről szólva kiemelte, hogy a mostani tárlat Kecskemét kortárs képzőművészetének viszonylag teljes keresztmetszetét nyújtja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

A harcoktól az igényig

A sepsiszentgyörgyi fiatalság, illetve a diákság körében nagyon elterjedt probléma, hogy sokszor nincs, ahová kijárni szórakozni. Az tény és való, hogy van, ahová menni, csak nem valószínű, hogy ez valójában mindenkinek megfelel, vagy mindenki megengedheti magának anyagi szempontból.
2008-12-20: Kovakő - diákmelléklet - x:

A stílusoktól a harcokig

Stílus? Harc? Ha erről olvasnék, azt hinném, badarság. Hisz mi köze van a stílusnak a harchoz? Van, aki sálat hord, van, aki Adidas márkájú felsőt, van, aki fekete pulóvert. Ugyanígy: van, aki a Szimplában tölti a szabad estéit, van, aki a Cinema Clubban, az Energyben, a Bistróban, a Brx Pubban.