Kommandón az igazi - Bodor János

2009. január 5., hétfő, Közélet
Évről évre egyre többen szilvesztereznek Kommandón és a környező völgyekben felépült hétvégi házakban.

A táj különlegessége, az itteni, mesébe illő tél, a sípálya, az autós szánkózásra alkalmas, kiváló szánút vonzza az emberek ezreit. Igen, ezreit, mert becslések szerint Kommandón most szilvesztereztek a legtöbben. Ez annak is köszönhető, hogy a Kommandóra vezető utat rendszeresen tisztították, könnyen meg lehetett közelíteni a települést. A sípálya környékén annyi volt az autó, hogy valóságos forgalmi dugó keletkezett, parkolót alig lehetett találni. Arról nem is beszélve, hogy kilométereket lehetett autókázni a Nagy-Bászka völgyén Nehoiu irányába lefelé, mindenütt szánkózókat vontató autósokkal, motoros szánosokkal lehetett találkozni. Kocsis Béla polgármester szerint a helybeliekkel együtt idén mintegy 2500 személy szilveszterezett Kommandón. Bár a falu még nincs felkészülve a nagy számban érkező turisták elszállásolására, mindenkinek került tető a feje fölé, hiszen a polgármester szerint az élelmesebb helybeliek az ünnepekre összeköltöztek a rokonokkal, s házukat kiadták az idegeneknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-01-05: Közélet - x:

Szilveszter Felső-Háromszéken - Iochom István

Több száz hazai és kevesebb külhoni turista búcsúztatta Bálványosfürdőn az óesztendőt. Már karácsonykor telt ház volt a Vár és Transzszilvánia Panzióban, ahol zömében évek óta visszajáró hazai vendégek mulattak és vettek részt a hagyományos disznóvágáson. A karácsonyi és szilveszteri ünnepek ideje alatt lovas szánokkal is közlekedhettek a vendégek.
2009-01-05: Közélet - x:

Megártott a nehéz étel, a sok ital (Mentő, sürgősség) - Simó Erzsébet

A hosszú ünnep alatt a megszokottnál több hívás érkezett a sepsiszentgyörgyi mentőkhöz, igen sűrűn indultak és érkeztek az autók — tudtuk meg dr. Moldovan Andreától, az elsejei és vasárnapi szolgálatos mentőorvostól.