Mentő, sürgősségMegártott a nehéz étel, a sok ital - Simó Erzsébet

2009. január 5., hétfő, Közélet

A hosszú ünnep alatt a megszokottnál több hívás érkezett a sepsiszentgyörgyi mentőkhöz, igen sűrűn indultak és érkeztek az autók — tudtuk meg dr. Moldovan Andreától, az elsejei és vasárnapi szolgálatos mentőorvostól.

Szerencsére igazán súlyos esetekkel nem kellett megbirkózniuk, az ünnepek alatt szokásos gyomor- és epepanaszok kezelése, agresszív részegek kijózanítása, illetve lecsillapítása hárult rájuk, néhány láb- és kéztöréses esetet szállítottak be, és elláttak egy szerencsés kimenetelű öngyilkossági kísérletet. ,,Az ünnepek alatt kisebb panaszokkal is a mentőkhöz fordulnak az emberek, ez idén jobban kitetszett, mert a nagy forgalom dacára igazán súlyos vagy kirívó esetről szerencsére nem kell beszámolnunk" — összegezi tapasztalatait az orvosnő.

A sürgősségi osztályon szolgálatot teljesítő Angelescu doktornő is hasonlóan élte meg az ünnepek alatti szolgálatot. Mondja: nehéz ételek, italok sok embernek megártottak, sokan elestek, töréseket, zúzódásokat szenvedtek, azt kellett ellátniuk, de amúgy csendes, nyugodt szilvesztert tud maga mögött a kórház sürgősségi osztálya is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-01-05: Közélet - x:

Kommandón az igazi - Bodor János

Évről évre egyre többen szilvesztereznek Kommandón és a környező völgyekben felépült hétvégi házakban.
2009-01-05: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Szárazföldi hadművelet a Gázai övezetben
Az izraeli szárazföldi csapatok tegnap, második napja tartó gázai offenzívájuk során három részre osztották a Gázai övezetet, miközben egyelőre nincs foganatja a tűzszünetre szólító külföldi felhívásoknak. Az izraeli média vasárnap jelentette, hogy az izraeli erők többek között az egykori zsidó település, Necarim körzetében tartózkodnak, körülbelül három kilométerre Gázavárostól.