Nincs többé gálaruhapánik

2009. január 6., kedd, Magazin

Véget érhet a gálaruha miatti pánik: nem jön szembe a gondosan kiválasztott méregdrága modell az estélyen — a szorongás elkerülésére pedig elég egy kattintás.

A rémálomtól egy új honlap szabadítja meg a hölgyeket: a www.dressregistry.com ugyanis magára vállalta azt a súlyos társadalmi feladatot, hogy megkímélje a sajnálkozó, mi több, kárörvendő pillantásoktól a proccos események résztvevőit. Az érdekelteknek csupán annyi a dolga, hogy ,,regisztrálják" a ruhakölteményt, amelyben meg szándékoznak jelenni a fontos rendezvényen. Részletesen fel kell tüntetni a színt, a hosszúságot, a tervezőt, a nyakkivágás leírását s az öltözék minden meghatározó jellegzetességét. Sőt, még fotót is lehet mellékelni.

S vajon ki rejtőzik e mögött a zseniális ötlet mögött? Bizony egy férfi. Andrew Jonest akkor szállta meg az ihlet, amikor felesége csupán azért utazott floridai otthonából New Yorkba vásárolni, hogy még véletlenül se jelenjen meg olyan ruhában a helyi jótékonysági bálon, amilyet más is viselhet. ,,Összeadtam kettőt meg kettőt, és azt mondtam: szerintem van mód rá, hogy a technika segítsen nekünk ezen a téren" — mesélte a 42 éves autóipari tanácsadó. Azért akadnak szkeptikusok is, akik úgy vélik: regisztráció ide vagy oda, mindig lesz valaki, aki nem jelzi, hogy mit vesz fel, tehát ez az ötlet sem tökéletes. Jones azonban nagyon büszke találmányára: mint elmondta, naponta nő a regisztrálók száma, és a honlap december 1-jei indítása óta 300 000-en kattintottak a portálra.

Amerikában vannak olyan elegáns üzletláncok, ahol követik a megvásárolt ruhák sorsát, így például a dallasi központú Neiman Marcus divatház vásárlóit figyelmeztetik, ha valaki megvásárolta már a kiszemelt modellt. A divatszakértők szerint azért az sem tragédia, ha valaki mégis találkozik ruhája ikerpárjával egy estélyen. Ebben az esetben az a legjobb, ha az ember odalép a kollégához, és megdicséri, hogy milyen remek ízlése van.

A ,,nagy találkozások" közül kiemelkedik egy két évvel ezelőtti washingtoni eset, amikor a Kennedy Center évi kulturális díjainak gálaestjén Laura Bush egyike volt azon négy hölgynek, akik ugyanabban a piros Oscar de la Renta-modellben jelentek meg. A first lady kénytelen volt gyorsan átöltözni — emlékeztet Jones.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2009-01-06: Magazin - x:

Kinek a nótáját húzzák? — Józsa Lajos

Régi magyar átok telepedett az Iparos Otthon vezetőségének tagjaira, már megalakulásuk első évétől gyakori volt a széthúzás és a vita. Egyik oldalon Lurcz Gyula, az Otthon elnöke s a vezetőség több tagja, másik oldalon a Rácz Ferenc által tömörített ellenzék vitézkedett. Az évtizedes nézeteltérések miatt mindkét fél energiáinak nagyobb részét a vitákban merítette ki.
2009-01-06: Magazin - x:

Még kevesebb karácsony lesz fehér

Folyamatosan csökkent a huszadik században a fehér karácsony valószínűsége az északi félteke legtöbb pontján, és 2100-ra a klímaváltozás miatt még ritkább lesz a hó karácsonykor meteorológusok és klímakutatók szerint.