Pályáznak a 121-es megyei útra — Farcádi Botond

2009. január 6., kedd, Közélet

Elfogadta a Kovászna Megyei Tanács a Kovászna—Kézdivásárhely közötti, 121-es megyei út korszerűsítési tervének gazdasági-műszaki mutatóit, a pályázatot januárban nyújtja be az önkormányzat.

A Kovászna—Zabola—Szentkatolna—Kézdivásárhely szakasz korszerűsítését a Regionális Operatív Programból szeretnék finanszírozni. A 19 kilométeres út javítási munkálatainak összértéke 56 millió lej. Tervek szerint a korszerűsítést három év alatt végeznék el. Ugyancsak a Regionális Operatív Programból finanszíroznák a 113-as megyei út, a Kézdivásárhely—Szent Anna-tó—Sepsibükszád szakasz modernizálását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-01-06: Közélet - x:

Szükséglakások elosztásának feltételei (Sepsiszentgyörgy) — Váry O. Péter

A Mikes Kelemen utcai tömbház átadásának közelsége tette időszerűvé a szükséglakóhelyek elosztási kritériumrendszerének újraértékelését: várhatóan februárra készül el a nyolcvan szoba-konyha-fürdőszobás lakrészessé átalakított, felújított egykori legénylakásblokk.
2009-01-06: Közélet - x:

Megszüntetik a szeméttelepek zömét — Farcádi Botond

Az év végére mindössze két szeméttelep — a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi — maradhat megyénkben, az uniós csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségnek megfelelően a többit be kell zárni.