Megszüntetik a szeméttelepek zömét — Farcádi Botond

2009. január 6., kedd, Közélet

Az év végére mindössze két szeméttelep — a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi — maradhat megyénkben, az uniós csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségnek megfelelően a többit be kell zárni.

Ugyanakkor Kovászna megye Hargita megyével közösen vesz részt a regionális hulladékgazdálkodási programban, melynek keretében Lécfalva és Maksa között korszerű, környezetbarát hulladéktárolót hoznának létre. A Kovászna Megyei Tanács döntött már a program megvalósításához szükséges területek összevonásáról, és elfogadta Háromszék hulladékgazdálkodási stratégiáját a 2009—2013-as időszakra. A megyei stratégia előírja a hulladékok szelektív gyűjtését és hasznosítását, a nem újrahasznosítható szemetet pedig az erre a célra megépített megyei lerakóban kell tárolni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-01-06: Közélet - x:

Pályáznak a 121-es megyei útra — Farcádi Botond

Elfogadta a Kovászna Megyei Tanács a Kovászna—Kézdivásárhely közötti, 121-es megyei út korszerűsítési tervének gazdasági-műszaki mutatóit, a pályázatot januárban nyújtja be az önkormányzat.
2009-01-06: Közélet - x:

A betűk emlékeznek — Kisgyörgy Zoltán

Kovács József Erdővidék északi régiójának legkiválóbb ismerője, lapunk külső munkatársa volt. Topográfusa, kartográfusa, térképésze nemcsak erdőnek, mezőnek, hanem a szénbányák belső labirintusának is.