Mérgező méregtelenítők

2009. január 7., szerda, Magazin

Az emberi szervezet méregtelenítését ígérő szerek zöme hatástalan, sőt, némelyikük nagyobb mennyiségben mérgező is lehet ― ezt állapította meg egy most közzétett brit vizsgálat.

A hétfői Daily Mirrorban idézett jelentés, amelyet a Voice of Young Science nevű kutatóhálózat háromszáz szakértője állított össze, a 15 legkelendőbb, méregtelenítőnek mondott termék hatásait mérte. A vizsgálatba bevont szerek listája a ,,detox" italoktól a lábtapaszokig terjedt, és a szakértők a legtöbb esetben semmilyen tudományos bizonyítékot nem találtak arra, hogy a gyakran igen drágán árult szerek valóban hatékonyan elősegítik a méreganyagok távozását. A vizsgálati eredmények szerint a termékek nem javították a máj vagy a vese működését, és egyes esetekben nemhogy méregtelenítő hatásuk nem volt, de nagyobb adagban mérgezőnek bizonyultak.

A kutatók ,,méregtelenítő" javaslata: sok-sok sima csapvíz, megfelelő étrend és kiadós éjszakai alvás.

Kertész Róbert

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-07: Magazin - x:

Stonhenge, az ősi ,,diszkó”?

Évtizedek óta tudományos viták tárgyát képezi Stonehenge eredeti rendeltetése; egy brit kutató most az ötezer éves kőépítményt ősi ,,diszkónak" tartja.
2009-01-07: Magazin - x:

Bush-dobálós kedvezmény

Árengedményt kapnak a vevők Kínában egy áruházban, ha cipővel eltalálják az Egyesült Államok elnökét. George W. Bush nem személyesen vesz részt az akcióban ― ahogy az Irakban történt vele ―, az áruház őt nem szerződtette, csupán képmását állította fel. Nem egészen élethűek az arányok, a papír-Bush feje hatalmas a testéhez képest, hogy könnyebb legyen eltalálni.