Honlap a neuropátiás fájdalomról

2009. január 8., csütörtök, Család

A neuropátiás — idegi eredetű — fájdalomról, annak tüneteiről, kialakulásának okáról és kezeléséről ad tájékoztatást a http://www.fajdalomnelkul.eu honlap, amelyet a Neuropátiás Fájdalom Munkacsoport indított el.

A neuropátiás fájdalom létrejöttét, azaz az idegek sérülését számos betegség vagy akár baleset is okozhatja. Kialakulhat cukorbetegség, szklerózis multiplex, gerincsérülés következtében, valamint azoknál a daganatos betegeknél, akiket besugárzással vagy kemoterápiával kezeltek.

Felmérések szerint a lakosság legalább tíz százaléka szenved állandó fájdalomérzettől, amely a megfelelő kezelés hiányában vagy téves diagnózis felállítása miatt hosszú távú szenvedést és jelentős életminőség-romlást okoz. Az esetek nagy százalékában a neuropátiás fájdalom tehető felelőssé ezért az állandó, kínzó fájdalomérzetért.

A honlap készítőinek célja, hogy az érdeklődők olyan információkhoz jussanak, amelyek segítenek a neuropátiás fájdalom jellegzetes tüneteinek felismerésében, és útmutatást adnak a további teendőkkel kapcsolatban. A honlapon keresztül feltehetők személyes kérdések is. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-08: Család - x:

Ma és holnap — Jártó Kocsis Edit

Új év kezdetén a szokásosnál gyakrabban gondolunk arra, hogy mit hoz a holnap. A gyermek a felnőtté válás csodáját várja, az ifjú szakmai beteljesedést, elégtételt és az igazi szerelmet. A felnőtt legtöbbször aggódik: az egészségéért, a munkahelyéért, a gyermekekért, az öregedő az önnön és a világ sorsáért.
2009-01-08: Család - x:

Szezonok és színek (Divat)

Minden szezonban minden szín megtalálható a divat palettáján, de nem ugyanabban az árnyalatban és kombinációban. A legnépszerűbb árnyalatokat a Nemzetközi Színbizottság (Intercolor) tagországainak szakemberei tervezik meg, ami aztán a világdivat számára iránymutatóul szolgál. A Nemzetközi Színbizottság 2008 októberében Magyarországon tartotta ülését. A tanácskozás egyik feladata az volt, hogy két évre előre megállapítsák a divat kedvenc árnyalatait.