DivatSzezonok és színek

2009. január 8., csütörtök, Család

Minden szezonban minden szín megtalálható a divat palettáján, de nem ugyanabban az árnyalatban és kombinációban. A legnépszerűbb árnyalatokat a Nemzetközi Színbizottság (Intercolor) tagországainak szakemberei tervezik meg, ami aztán a világdivat számára iránymutatóul szolgál. A Nemzetközi Színbizottság 2008 októberében Magyarországon tartotta ülését. A tanácskozás egyik feladata az volt, hogy két évre előre megállapítsák a divat kedvenc árnyalatait.

Idén tavasszal a sárga meleg, világos, narancsos változata, illetve a hideg okker és a citromsárga tűnik majd fel. A pirosakból kevés a világos. A halvány rózsaszín és a mély tónusú bordó különösen kedvelt lesz.

Lilából a sötét és élénk tónusok jelennek meg. A lila az elmúlt hónapoknak is slágere volt, úgy látszik tehát, hogy tartósnak bizonyul népszerűsége. Ugyanakkor a 2009/2010-es színkártyában már csak elvétve fordul elő sötétlila — állapítja meg a Magyar Textiltechnika.

Kékekből a világos, valamint a türkizkék és a liláskék szerepel majd az elkövetkező nyarakon kiemelt helyen. Zöldből találkozhatunk a sárgászölddel és a hideg kékeszölddel egyaránt.

A 2010-es nyári szezon egyik kedvelt árnyalata lesz az élénk vörösesbarna. A szürkékből a világosak vezetnek, azoknak is a kékes, barnás és rózsaszínes árnyalatai. Ez utóbbi tónus jelenik majd meg a 2010-es tavaszi-nyári színtrendben is.

A színek sikeressége attól is függ, mely korosztályról és melyik országról van szó. A szezon színeinek megtervezésénél általában a középkorosztály ízléséből indulnak ki, az idősebbek általában a sötétebb színeket választják. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-08: Család - x:

Honlap a neuropátiás fájdalomról

A neuropátiás — idegi eredetű — fájdalomról, annak tüneteiről, kialakulásának okáról és kezeléséről ad tájékoztatást a http://www.fajdalomnelkul.eu honlap, amelyet a Neuropátiás Fájdalom Munkacsoport indított el.
2009-01-08: Család - x:

Többet tévézik, aki elégedetlen

Sokkal többet tévézik, aki elégedetlen magával és helyzetével, mint aki kiegyensúlyozott, és megbékélt a sorsával — mutatták ki amerikai kutatók naplóbejegyzések elemzése alapján.