A sötét lovag fényes diadala

2009. január 10., szombat, Magazin

Az amerikai közönség előbb a jegypénztáraknál költött mintegy egymilliárd dollárt A sötét lovag című szuperhős akciómozira, szerdán pedig öt kategóriában tüntette ki a filmet és alkotóit. A People’s Choice Awards a megszokott kötetlen eleganciával, és a szerzői sztrájk miatt tavaly előre felvett vészváltozat után ismét teljes pompában és a CBS televízió közvetítésében élőben jelentkezett 35. évfolyamával a hollywoodi Shrine Auditoriumból. A sztároktól nyüzsgő est műsorvezetője Queen Latifah volt, aki maga is közönségdíjas lett: kollégájával, Dakota Fanninggel vette át A méhek titkos élete (The Secret Life of Bees) című filmért a kedvenc drámának és független produkciónak ítélt elismerést.

A díj honlapján voksoló közönség az új Batman-film mind az öt jelölését díjra váltotta: A sötét lovag megkapta a kedvenc szereposztás, a kedvenc szuperhős, a kedvenc akciófilm és a kedvenc filmes páros (Christian Bale, alias Batman és az elhunyt Heath Ledger, alias Joker) glóriáját. A People’s Choice összesen több mint negyven filmes, tévés, zenei és online szórakoztató kategóriában osztott díjat. Filmes vonalon Adam Sandler lett a legviccesebb színész, Brad Pitt a kedvenc filmes főszereplő, Will Smith a kedvenc férfi mozi- és akciósztár, Angelina Jolie a kedvenc női akciósztár, Reese Witherspoon a kedvenc női filmsztár, Kate Hudson pedig a kedvenc női főszereplő. ,,Ez csodálatos kezdete az évnek" ― áradozott Witherspoon, akinek Négy karácsony (Four Christmases) című munkáját a kritika nem díjazta annyira, mint a közönség. A korábbi kedvezőtlen szakmai visszhangok után Sandler és Hudson is fürdött a szavazók rajongásában, és szintén arról beszélt, milyen nagyra értékeli a nézők véleményét.

A családi mozik közül a Wall-E című sci-fi-animáció kapta a legtöbb szavazatot. A tévéprogramok nyertesei között szerepelt a Doktor House (House MD) mint kedvenc tévédráma, valamint a Két pasi — meg egy kicsi (Two and a Half Man) mint kedvenc vígjátéksorozat. Hugh Laurie Doktor House szerepéért vehette át a kedvenc tévésztár közönségdíját jelképező kristályszobrot, míg Christina Applegate a Nem ér a nevemmel (Samantha Who?) lett a női nyertes. ,,Remekül érzem magam. De tényleg. Minden héttel egyre könnyebb és jobb lesz" ― mondta a díj átvétele után a színésznő, aki a közelmúltban fedte fel, hogy mellrákkal műtötték.

A szavazók Ellen DeGeneres tévés műsorvezetőt tették meg kedvencüknek, a Dancing With Stars pedig a valóságshow-k díját kapta. Carrie Underwood countryénekes, aki az American Idol tehetségkutató műsorban tűnt fel, három fontos zenei díjat is megkapott az est folyamán: övé lett a kedvenc énekesnő, a kedvenc countrydal és a kedvenc 35 alatti énekes sztár elismerése. Rockfronton Kid Rock All Summer Long című nótáját díjazta a közönség. Az együttesek közül a Rascal Flatts örülhetett, a férfi énekesek közül Chris Brown nyert, a nőknél pedig Katy Perry az I Kissed a Girl című popszámmal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-10: Magazin - x:

Egy koszorú füge, két pakk czukerli

Karácsonykor nemcsak szeretteinket ajándékozzuk meg, hanem a szegényeknek, árváknak, hajléktalanoknak, támasz nélkül maradt öregeknek is juttatunk ajéndékot. Így tették ezt a háromszékiek is: az 1872-ben Kézdivásárhelyen megalakult Erzsébet Árvaleány-nevelő Intézet lakóit minden év karácsonyán gazdagon megajándékozták.
2009-01-10: Magazin - x:

Írj egy dalt nekem!

Queen Latifah amerikai popsztár vadonatúj hangzásra és ütős dalszövegre vágyik, ezért felszólította rajongóit, hogy írjanak neki új nótát, s a kiválasztott felkerül következő albumára.