SzépságpraktikákRugalmas bőr — Jánosi Anna Mária

2009. január 15., csütörtök, Család

Az élővilág legfontosabb alkotóeleme a víz. Az emberi test is legnagyobb részt vízből áll. Élettani szerepe igen sokrétű, biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, sok tápanyag a szervezetben a víz segítségével oldódik, szállítódik és szívódik fel. Az életkor előrehaladtával csökken aránya a szervezetben.

Ez nagyon befolyásolja a szervek működését, látványosan pedig a bőrön vevődik észre. Amikor csökken a bőr víztartalma, elveszíti rugalmasságát, kifakul, húzódik, pirosodásra hajlamos és barázdált lesz. A sejtmegújulás során a vízmegkötő sejtek elhalnak, újraképződésük az idő teltével lassul. Ezt a sejtmegújulási folyamatot segíthetjük megfelelő kozmetikai termékek használatával, melyekben a következő alkotóanyagok találhatók meg:

— hialuronsav, aminosav: a bőr vízmegkötő képességét segíti, a Vichy termékcsaládban előforduló filladyn a mélyebb rétegekbe hatolva hosszabb ideig váltja ki hatását

— antioxidánsok: bőröregedést gátló növényi kivonatok

— ceramidok: a bőr lipidrétegének alkotói, a védekezőképesség és a nedvesség megtartásában játszanak szerepet

— enzimek: sejtképződést elősegítő, frissítő hatású növényi kivonatok

— növényi hormonok: látványos hatású anyagok, melyeket szépségbombának is neveznek (ugyancsak növényi kivonatokból állítják elő).

A bőr és az izomzat között szoros összefüggés van. Bőrünket sok-sok apró izom mozgatja, pozitívan vagy negatívan befolyásolva tartását és rugalmasságát. A stressz görcsössé vagy merevvé teszi az arckifejezést, a lemondástól és belenyugvástól petyhüdtnek tűnik arcunk.

Mozgassuk meg arcizmainkat sok nevetéssel, és mondjuk el mindennap többször is az ábécét jól kifejező szájformálással. Fokozhatjuk a bőr rugalmasságát könnyű csipkedő és simító mozdulatokkal. Jót tesz a hideg-meleg vizes borogatás is.

A víg kedély annyira tartós nyomokat hagy, mint a komor arckifejezés!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-15: Család - x:

Kutya hideg van az állatoknak is

Hetek óta tart a különösen hideg téli időjárás. A hideg ilyenkor a szabadban lévő állatokra is veszélyt jelent.
2009-01-15: Család - x:

Napi pár óra a szabadban

A nappali világosságban, nyílt téren eltöltött napi két-három óra segíti a szem fejlődését, és jelentősen csökkenti a rövidlátás (myopia) kialakulásának kockázatát — állapítja meg az Ausztrál Kutatási Tanács kutatóinak tanulmánya.