Sepsiszentgyörgyi gondozott zöldövezetPihenő a diófa lombja alatt

2023. július 14., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Tóth-Birtan Csaba elismerő oklevelet adott át tegnap délelőtt az Egészségügy sétány 5. szám, 9-es tömbház lakóközössége képviselőinek, idén ugyanis az otthonukhoz tartozó, általuk gondozott zöldövezet bizonyult a legszebbnek a városháza által kezdeményezett zöldövezeti szépségversenyen. Az elismerést egy kis táblácska is rögzíti, ezt a tömbház homlokzatára helyezik ki.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, az idén negyedik kiadásához érkezett verseny újdonsága az volt, hogy a lakóknak már nem kellett benevezniük, a zsűri május végén és június elején bejárta a várost, majd több mint félszáz lakónegyedi zöldövezetet értékelt.

A csütörtöki díjazásra az alpolgármester nem érkezett üres kézzel, Diószegi Gizellának és Nagy Istvánnak az oklevél mellett több belépőjegyet is átadott, melyek a város szabadidős és kulturális létesítményeiben használhatók fel, illetve egy 500 lej értékű vásárlási utalványt is, melyet a Dália Garden Center-ben válthatnak be. A nyertesek ugyanakkor ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat jövő évi zöldövezet-szépítési programjában, és különböző javakat igényelhetnek 3000 lej értékben, amit a tömbház környékének szépítésére használhatnak fel – hangzott el.

A tömbház előtti lombos diófa alá ugyanakkor egy padokkal felszerelt asztalt is kihelyeztek tegnap délelőtt, ez is a nyertesek ajándékát képezi. Diószegi Gizella és Nagy István ide ülve mesélték el az alpolgármesternek, hogy immár több mint 50 éve lakói a tömbházuknak, igyekeznek környékét rendben és tisztán tartani. A kis kertben, akárcsak a zsűrizés idején, most is virágok nyílnak, a gyep tiszta, a bejáratot díszcserjék díszítik, s üde színfolt a zöldben a magas, sárga virágok sora is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 685
szavazógép
2023-07-14: Közélet - Bodor János:

Viperamarásra nincs ellenszer a sürgősségen (Kovászna)

Az utóbbi napokban többen jelezték viperák jelenlétét Kovászna környékén. A várost övező erdőszéleken túrázó természetbarátoknak ajánlott óvatosnak lenni, mert viperamarás esetén a fürdőváros egyik egészségügyi intézménye sem rendelkezik viperamarás elleni szérummal.
2023-07-14: Sport - :

Hanga Ádám a Crvena zvezdánál folytatja (Kosárlabda)

A 34 éves magyar válogatott játékos szerződtetését menedzsmentje közölte szerdán, Hanga pedig kétéves szerződést kötött a belgrádi klubbal, amely megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt, és tizedik lett az Euroliga előző kiírásában.