Kézdivásárhelyen Közösségi teret alakítanak ki

2023. július 14., péntek, Közélet

Folyamatban van egy közösségi tér kialakítása Kézdivásárhelyen. A Dózsa György utcában lévő tér a Részvételi Költségvetés egyik nyertes pályázata révén jön létre.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A céhes város önkormányzata idén harmadszor hirdette meg a Részvételi Költségvetést, a civil szervezetek számára kiírt támogatási keret százezer lejt tett ki. Idén a közösségi szavazáson két projekt nyert: az egyik révén Nyujtódon ifjúsági házat alakítanak ki, a másik pedig egy közösségi térre vonatkozott. Ez utóbbi gyakorlatba ültetése megkezdődött, a kivitelezést az önkormányzat városgazdálkodási cége végzi a Fejlesztési Bank és a Profi áruház által közrezárt terén. Jelenleg a terület alapozása zajlik, a munkálat során nem fogják bántani a meglévő fűzfát. „Célunk, hogy a teret megnyissuk, javítsuk a gyalogos közlekedést, növeljük a zöldövezetet, valamint ez utóbbit minőségben bővítsük, környékbeli növényfajokkal. Legyen egy találkozási pont, közösségi tér, ahol az emberek szabadidejükben összegyűlhetnek” – írták a Közösségi tér kezdeményezői pályázatukba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 802
szavazógép
2023-07-14: Sport - :

Hanga Ádám a Crvena zvezdánál folytatja (Kosárlabda)

A 34 éves magyar válogatott játékos szerződtetését menedzsmentje közölte szerdán, Hanga pedig kétéves szerződést kötött a belgrádi klubbal, amely megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt, és tizedik lett az Euroliga előző kiírásában.
2023-07-14: Közélet - :

Meghibásodás okozott áramszünetet Sepsiszentgyörgyön

Egy vezetéken keletkezett meghibásodás miatt hosszabb ideig szünetelt az áramszolgáltatás Sepsiszentgyörgy több részében péntek reggel 8 órától kora délelőttig.