Gyermekeink

2023. szeptember 7., csütörtök, Család
  • Zsófia Ajna, Ikafalva. Fotó: Albert Levente
    Zsófia Ajna, Ikafalva. Fotó: Albert Levente
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 818
szavazógép
2023-09-07: Család - :

Egyetemisták utazási kedvezménye

Négy személyszállító vasúttársaság szeptember 3-ától nem állít ki kedvezményes árú utazási jegyeket az egyetemistáknak arra hivatkozva, hogy a 2023/199-es felsőoktatási törvényhez kapcsolódó módszertani szabályokat nem tették közzé – közölte vasárnap a vasúti reformért felelős hatóság (ARF).
2023-09-07: Család - :

Mitől függ a digitális írástudás

A romániai I–XII. osztályos gyerekek bevonásával készített felmérést az iskolai teljesítményt mérő oktatási technológiai platform, a Brio és a UiPath Alapítvány, azt vizsgálva, hogy az olyan tényezők, mint a családi környezet, a technológiához való hozzáférés, a digitális média használata, a technológiával és a médiával kapcsolatos motiváció, az ezekkel szembeni attitűd, valamint a különböző demográfiai tényezők milyen mértékben kapcsolódnak a diákok digitális jártasságához.