Vírusos agyhártyagyulladás

2023. szeptember 7., csütörtök, Család

A nyugat-nílusi vírus okozta agyhártya-gyulladásos eseteket jegyeztek Brăila megyében. A prefektúra hétfői tájékoztatása szerint egy 67 éves és egy 60 férfi fertőződött meg.

  • Szúnyogcsípéssel terjed a vírus. Fotó: Pixabay
    Szúnyogcsípéssel terjed a vírus. Fotó: Pixabay

A közlemény szerint a 67 éves beteget augusztus 21-én utalták be a Brăila megyei kórház járványosztályára, ahonnan augusztus 30-án gyógyultan távozott. A 60 éves férfit augusztus 26-ától előbb a brăilai sürgősségi klinikai kórház neurológiai részlegén kezelték, ahonnan augusztus 28-án súlyos állapotban a megyei kórház járványosztályára utalták. A beteg állapota kedvezően alakul – számolt be a prefektúra. A Brăila megyei egészségügyi igazgatóság ajánlása szerint a fertőzés szúnyogok elleni védekezéssel előzhető meg. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2023-09-07: Család - :

Mitől függ a digitális írástudás

A romániai I–XII. osztályos gyerekek bevonásával készített felmérést az iskolai teljesítményt mérő oktatási technológiai platform, a Brio és a UiPath Alapítvány, azt vizsgálva, hogy az olyan tényezők, mint a családi környezet, a technológiához való hozzáférés, a digitális média használata, a technológiával és a médiával kapcsolatos motiváció, az ezekkel szembeni attitűd, valamint a különböző demográfiai tényezők milyen mértékben kapcsolódnak a diákok digitális jártasságához.
2023-09-07: Család - :

Emlékeink (Személyes)

Történések, érzések, talán hangok, ízek köszönnek vissza a múltból. Emlékek egész sora képes feltörni, ha az ember visszatekint. Néhány dolog pedig teljesen feledésbe merül.