Közeledik a pulzArt

2023. szeptember 7., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgy kilencedik alkalommal ad otthont a pulz­Art Kortárs Művészeti Fesztiválnak. A szeptember 14–17. között tartandó rendezvény programja felkerült a pulzart.ro honlapra, illetve a Facebook-oldalukra is.

  • A tavalyi pulzArt fesztivál szervezőcsapata. Fotó: Facebook / pulzArt
    A tavalyi pulzArt fesztivál szervezőcsapata. Fotó: Facebook / pulzArt

Az idei fesztivál középpontjában a közösségi életre, létre adott egyéni válaszok, a közösséget alkotó és formáló személyes – művészet által kifejezhető – reflexiók állnak. Ennek jegyében a 9. pulzArt központi témája a mikro – olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, a jövő hét végén kezdődő rendezvény az egyénre és a kisközösségekre reflektál, az idei téma olyan „kérdésekre keresi a művészet nyelvén megfogalmazható lehetséges válaszokat, mint: hogyan alkot(hat)nak az egyszemélyes világok közösséget?, együtt vagy egymás mellett, beépülve, együtt lüktetve” Koncertek, előadások, irodalmi programok, kiállítások, műhelymunkák teszik lehetővé, hogy az érdeklődők választ találjanak ezekre a kérdésekre. A korábbi évekhez hasonlóan a fesztivál programkínálatában a neves művészek mellett feltörekvő tehetségek is helyet kapnak, a rendezvény ugyanakkor kísérletező, határfeszegető élményeket ígér – írják. A fesztivál iránt érdeklődők számára egyebek mellett különleges koncertélményt ígér a magyarországi Szent Efrém Férfikar, az irodalom kedvelői részt vehetnek Vida Gábor marosvásárhelyi író Senkiháza. Erdélyi lektűr című könyvének bemutatóján, a tollforgatással próbálkozókat Horváth Benji kolozsvári költő vezeti be a kreatív írás világába, illetve első alkalommal szervezik meg a helyi, kortárs képzőművészeti vásárt is. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 799
szavazógép
2023-09-07: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Az Úr ajándéka a gyermek (Családos tábor Sugásfürdőn)

Első alkalommal szervezett családos tábort a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia tizenhét házaspár részvételével a sugásfürdői Benkő Vendégházban. Meghívott előadók voltak Kertész Tibor és Marika, a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat alapítói Kézdivásárhelyről.
2023-09-07: Közélet - Bartos Lóránt:

Főgimnáziummá alakul a Nagy Mózes-iskola (Kézdivásárhely)

Az első elképzelés szerint elméleti líceumból azért alakult volna át főgimnáziummá a kantai Nagy Mózes-iskola, mert az decentralizációval, számos előnnyel járt volna. Az új tanügyi törvény azonban nem biztosítja ezeket, így az oktatási intézmény mindössze történelmi elégtételt vesz, amikor ismét magára ölti a 120 évvel ezelőtti főgimnázium nevet.