Körbeaszfaltozott fák nyomában

2023. szeptember 15., péntek, Közélet

Körbeaszfaltoztak két fát a járdakészítők szerdán, tegnap azonban odalett az új aszfalt és a két fa is. Antal Árpád polgármester azt ígérte, húsz másik fát fognak elültetni.

  • Újraaszfaltozzák a fák helyét. Fotó: Kristó-Gothárd Hunor
    Újraaszfaltozzák a fák helyét. Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

A körbeaszfaltozott fák képe gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, és a reakció is gyors volt: másnap reggelre feltörték a frissen elterített burkolatot és kivágták a fákat. Mindez Sepsiszentgyörgyön a Nicolae Iorga utca és a Grigore Bălan út kereszteződésében történt, a Snack bár előtt. Az esetről Antal Árpád polgármester elmondta: sokan dolgoznak a városban, és ő nem tud mindenki mellett ott lenni. A fák körbeaszfaltozását felháborítónak tartja, de arra is felhívta a figyelmet, hogy nem mindig lehet megtartani őket, mert előfordul, hogy a gyökereik felnyomják a burkolatot. Eddig nem zavartak a fák, mert a gyalogátjárók a sarkon voltak, de az érvényes előírások szerint a zebrákat a körforgalomtól távolabbra kell kijelölni, ezért kicsit újraszabták a járdákat is – magyarázta. Hozzátette: a már leaszfaltozott, majd feltört járdarész költségei a kivitelező céget terhelik, az önkormányzat nem fizet kétszer ugyanazért a munkáért. Ami a kivágott fákat illeti, húszat fognak elültetni helyettük – ígérte.

Kérdésre válaszolva a polgármester azt is elmondta: előfordul, hogy a már átadott új aszfaltot is feltörik, mert valamelyik szolgáltatónak sürgősségi beavatkozást kell végeznie, ez őt is bosszantja, de nem mondhatja, hogy ne dolgozzanak, mert például a gázvezeték meghibásodása miatt robbanásveszély is kialakulhat, az emberek biztonsága pedig fontosabb az útburkolatnál.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1306
szavazógép
2023-09-15: Közélet - Fekete Réka:

Rajtol a negyedik évfolyam (Mathias Corvinus Collegium)

A  Mathias Corvinus Collegium (MCC) Sepsiszentgyörgyön működő háromszéki központjában idéntől négy évfolyamot ölel át a gimnáziumi diákok tehetséggondozó programja. A 2020-ban indult első csoport elért nyolcadik osztályig, az idei ötödikesek számára múlt hét végén tartották a válogatást.
2023-09-15: Közélet - :

Színház és nevelés képzés

Tizedik alkalommal indít színház és nevelés képzést az Osonó Színházműhely és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola.