Színház és nevelés képzés

2023. szeptember 15., péntek, Közélet

Tizedik alkalommal indít színház és nevelés képzést az Osonó Színházműhely és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

A színjátszás, a drámajáték, az iskolai drámapedagógiai munka iránt érdeklődő pedagógusok, csoportvezetők, ifjúsággal foglalkozó vagy közművelődési szakemberek számára tizedik éve szervez képzést az Osonó Színházműhely és a Művészeti és Népiskola. A 120 órás képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, beszédművelés, a drámapedagógia, illetve csoportvezetési, színházpedagógiai és színháztörténeti alapismeretek.

A Prezsmer Boglárka dramaturg, dráma- és színházpedagógus, Fazakas Misi színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner által vezetett képzés négy szakaszban zajlik. A tanév során három hosszú hétvégés alkalomra kerül sor Sepsiszentgyörgyön (2024. január 5–7., március 1–3. valamint május 10–12.), amely nyáron, augusztus 21–25. között kiegészül egy négynapos táborral.

A teljes képzés költsége 600 lej, illetve egy 70 lejes beiratkozási díj, amelyet a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola titkárságán kell kifizetni. Érdeklődni és iratkozni az Osonó Facebook-oldalán vagy az osonoszinhaz@osono.ro e-mail-­címen lehet. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1308
szavazógép
2023-09-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Körbeaszfaltozott fák nyomában

Körbeaszfaltoztak két fát a járdakészítők szerdán, tegnap azonban odalett az új aszfalt és a két fa is. Antal Árpád polgármester azt ígérte, húsz másik fát fognak elültetni.
2023-09-15: Közélet - Mózes László:

A láthatatlan munka lenyomatai (PulzArt-nyitány installációkkal)

Kiteregetett lepedők az Erzsébet parkban, sokasodó vonalkákkal, más grafikai elemekkel – a hófehér rongydarabokon sűrűsödnek a bejegyzések, ugyanis a Láthatatlan munka című installáció alkotói arra kérik az érdeklődőket, vonásaikkal jelezzék, naponta hány órát töltenek szükséges, de nehezen észrevehető munkával – és eme ismertetővel tegnap délután Sepsiszentgyörgyön megkezdődött a 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál.