SepsiszentgyörgyAz ipari park sorsa - Váry O. Péter

2009. január 27., kedd, Közélet

A Szépmezőn tervezett ipari park iránt érdeklődött az Ikea, gyárépítési szándékát azonban egyelőre vissza kellett utasítania a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak.

Antal Árpád András polgármester elmondta, a város által Szépmezőn tavalyelőtt megvásárolt Zoocomp-területre tervezik az ipari parkot, gondot okoz viszont, hogy még a régi elöljáróság egy 25 hektáros területet bérbe adott egy izraeli vállalkozónak a város számára előnytelen feltételekkel — állítja a polgármester. Ezt a szerződést bontaná most fel egyoldalúan, helyi vagy akár országos érdekre hivatkozva, a vállalkozó azonban hallani sem akar róla, így valószínűleg pereskedésre kerül sor. A terület nélkül viszont a város nem tudja létrehozni az ipari parkot, melyen előnyös feltételekkel kínáltak volna telket befektetőknek. Érdeklődő pedig lenne, a polgármester szerint több is, a svéd Ikea például háromszáz alkalmazottat foglalkoztató gyárat létesített volna Szépmezőn.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-01-27: Közélet - x:

Mit teszünk, ha kevés a pénzünk? (Év elején a városgazdák)

Beszélgetés LŐRINCZ ZSIGMONDDAL, Kovászna polgármesterével
Lőrincz Zsigmond kovásznai polgármestert a tavalyi helyhatósági választások előtt vállalkozóként, szépen fejlődő cég tulajdonosaként ismertük. Elmondása szerint a beiktatásától eltelt szűk hat hónap alatt igyekezett választási ígéreteinek eleget tenni, s jó munkaviszonyt kialakítani a városháza alkalmazottjaival.
2009-01-27: Közélet - x:

A bíróságokon kezdenek javukra dönteni (Csavargyári kisrészvényesek) - Iochom István

Az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért a múlt hét második felében Kézdivásárhelyen a Vigadóban tartotta idei első közgyűlését, melyen a megyénkbeli 4454 kisrészvényesből csupán harminc, zömében nyugdíjas volt jelen. Az egyesületnek jelenleg kétszáz fizető tagja van. Ráduly-Baka Lajos, az igazgatótanács elnöke a peres eljárások helyzetéről és újabb keresetek indításáról tartott beszámolót.