Sikeres petíció

2009. január 27., kedd, Közélet

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, illetve több civil szervezet beadványára reagálva a Maros megyei tanfelügyelőség változtatott a beiskolázási tervén.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöksége tegnap délután közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a kilencedik osztályok beiskolázási tervében negyven líceumi és húsz szakiskolai magyar tannyelvű osztály indítását hagyta jóvá a megyei tanfelügyelőség. A nap folyamán a pedagógusszervezet átnyújtotta a tanfelügyelőségnek az alig pár nap alatt összegyűlt 7748 aláírást. A petícióban az aláírók diszkriminációt jeleztek, mert a beiskolázási tervben 462 magyar gyerek anyanyelven történő továbbtanulását korlátozták. A pedagógusok számítása szerint 66 kilencedik osztályt kellene indítani ahhoz, hogy minden magyar gyermeknek esélye legyen magyar osztályba iratkozni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-01-27: Közélet - x:

Kolozsvári polgármester-választás

A Magyar Polgári Párt (MPP) saját jelöltet állít a polgármester-választásokon, aki a kolozsvári magyarok érdekeit képviseli, miután az RMDSZ úgy döntött, hogy nem indít jelöltet a február 15-i időszakos választásokon.
2009-01-27: Közélet - x:

(Le)hallgatni: arany(bánya) (A múlt hét) - Kuti János

Szép, új világnak nézünk elébe. De érthető, mert mindannyiunk bűnözésre hajló, terrorizmusra hajlamos, kémkedésre képes állampolgárok vagyunk. Ha nem tudnám, hogy minden telefonbeszélgetést, elektronikus levelezést rögzítenek, rögtön nekiállnék bűnözni, kémkedni és terroristáskodni.