Obama túl jóképű

2009. január 27., kedd, Világfigyelő

Barack Obama új amerikai elnök túl jóképű ahhoz, hogy inspirálja a karikaturistákat, nem úgy, mint elődje, George Bush, aki számos csípős élcnek szolgáltatott tápot.

Egy jóképű férfit lerajzolni sohasem ajándék egy karikaturistának ― mondta Pierre Kroll belga karikaturista, a Le Soir napilap rajzolója, akinek hazája büszke saját képregény- és karikatúrakultúrájára, például Tintinre, a világhírű képregényhős riporterre. ,,Hogy, hogy nem, mi a túlsúlyos embereket szeretjük, a szakállasokat, nagy orrúakat, a nevetséges szemüvegeket. Ha mi, karikaturisták választanánk elnököt, olyanokat választanánk, akik lerajzolásában kedvünket leljük, nem egy ilyen playboyt, mint Obama."

Külön nehézséget okoz az új elnök iránt megnyilvánuló általános rokonszenv, hiszen a rajzolók modelljeik gyengeségeit, hiányosságait hangsúlyozzák. ,,A karikaturisták a kissé undok pacákokat szeretik, erre jön valaki, akit mindenki szimpatikusnak talál, így aztán nehezen tudjuk tenni a dolgunkat, azaz kifigurázni. Nem úgy, mint Busht, aki kedves céltáblája volt a rajzolóknak ― fűzte hozzá Kroll.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-01-27: Világfigyelő - x:

Felfüggesztett börtönre ítélték a legfőbb vádlottat (Német adócsalási botrány)

Mindössze két év próbaidőre felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélték tegnap az egy évvel ezelőtt kirobbant német adócsalási botrány legfőbb vádlottját. A bochumi tartományi bíróság már a második tárgyalási napon a felfüggesztett börtön mellett kereken egymillió eurós pénzbüntetést szabott ki Klaus Zumwinkelre, a német posta volt elnökére.
2009-01-27: Világfigyelő - x:

A Selye János Egyetem évfordulója

Január 19-én a születésének 5. évfordulóját ünneplő felvidéki Selye János Egyetemen — melyen részt vettek a két ország köztársasági elnökei, s maguk is kitüntető érmekben részesültek — a Magyar Művészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Gubcsi Lajos az egyetem kitüntető emlékérmét vehette át, az indoklás szerint: ,,mint a Magyar Művészetért megálmodója, az egyetem könyvtárának szponzora".