A Selye János Egyetem évfordulója

2009. január 27., kedd, Világfigyelő

Január 19-én a születésének 5. évfordulóját ünneplő felvidéki Selye János Egyetemen — melyen részt vettek a két ország köztársasági elnökei, s maguk is kitüntető érmekben részesültek — a Magyar Művészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Gubcsi Lajos az egyetem kitüntető emlékérmét vehette át, az indoklás szerint: ,,mint a Magyar Művészetért megálmodója, az egyetem könyvtárának szponzora".

Gubcsi Lajos a kitüntetést — melyet a Tiszteletbeli Székely cím elnyerésével azonosít személyes életében — a Ma-gyar Művészetért Alapítvány elismerésének tekinti, annak, ,,ahogyan ez a páratlan szellemű közösség jelen van a Kárpát-medencében, többek között díjaival, emlékdíjaival, díszalbumaival, közösségének egész létével". (-)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-01-27: Világfigyelő - x:

Obama túl jóképű

Barack Obama új amerikai elnök túl jóképű ahhoz, hogy inspirálja a karikaturistákat, nem úgy, mint elődje, George Bush, aki számos csípős élcnek szolgáltatott tápot.
2009-01-27: Világfigyelő - x:

Magyar tükör — Bogdán László

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány tagjai hét végén találkoztak a gazdasági élet különböző érdekképviseleteinek vezetőivel és a környezetvédők képviselőivel. A szakmai érdekképviseletek vezetői előadták válságkezelő elképzeléseiket, csökkentenék például a nagy állami beruházásokat, emelnék az áfát, de elhangzott, hogy egy-két évre fel kellene függeszteni a kamatadót, ami ösztönözné a lakossági megtakarításokat, s újra felkeltené a keresletet az állampapírok iránt. (Jelenleg minimális az érdeklődés...)