Nyolcas ikrek Kaliforniában

2009. január 28., szerda, Magazin

Nyolcas ikrek születtek hétfőn Kaliforniában; a világon másodszor fordult elő, hogy egy anyától egyszerre ennyi gyerek élve szülessen meg. A hat lányt és két fiút császármetszéssel segítették világra a Los Angeles melletti Bellflowerben.

Összesen negyvenhat orvos és más segítő bábáskodott, s igencsak elcsodálkoztak a nyolcadik csecsemőn, mert csak hét újszülöttet vártak. A legkisebb gyermek 880 grammos, de a legnagyobb sem nyom többet 1470 grammnál. A csecsemők és az anya is jól van. Az anya előreláthatólag egy héten belül elhagyhatja a kórházat, de a kicsiknek még legalább két hónapig orvosi felügyelet alatt kell maradniuk.

Kicsivel több mint tíz éve egy houstoni nő szintén nyolcas ikreket szült, igaz, külön-külön egyet, és tizenkét nappal később a másik hetet. Mindannyian koraszülöttek voltak, jóval kisebb súllyal jöttek a világra, mint most a kaliforniai nyolcas ikrek: a legnagyobb 800, a legkisebb 300 grammos volt, ő egy hét után meg is halt. A többiek decemberben ünnepelték tizedik születésnapjukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-28: Magazin - x:

Kiállítás Csiki László emlékére

Csiki László író, költő, dramaturg emlékének szentelte legújabb kiállítását Bencsik János festőművész. A tárlat tegnaptól a budapesti Bem moziban tekinthető meg.
2009-01-28: Magazin - x:

A repülő cipők ihlető ereje

Festmény, szobor, fénykép, de mindenekelőtt sok-sok cipő ― ez az, amit látni lehet egy kairói kiállításon. Ihlető forrásuk az a ,,repülő cipő", amely tavaly decemberben szállt George Bush akkori amerikai elnök felé utolsó iraki látogatásának sajtótájékoztatóján. Húsz egyiptomi művész vesz részt a Cipők című kiállításon új vagy régebbi keletű munkáival a kairói Ibdaa Galériában.