SzépségpraktikákEgyensúlyban az egészséggel - Jánosi Annamária

2009. január 29., csütörtök, Család

Mindennek az egyensúly a lényege. Az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis- (lúg) egyensúly. Az emberi test akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott.

Savasság következményei lehetnek: a száraz, érzékeny bőr, emésztési zavarok, csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség, rák stb. Lúgos kémhatású egyensúlyában a szervezet ellenálló a kórokozókkal szemben. A helyes táplálkozással és életformával ez megvalósítható. Szükséges a napi 2—3 liter víz elfogyasztása, töltsünk minél több időt a friss levegőn, lélegezzünk mélyen. Élelmiszerünk tartalmazzon minél több friss zöld színű, klorofillban gazdag gyümölcsöt és zöldséget. Csíráztassunk magvakat — ezt otthon bárki elkészítheti. Ajánlott élelmiszerek: hagyma, fokhagyma, zeller, petrezselyem, karfiol, karalábé, káposzta, cukkini, spenót, saláta, cékla, uborka, retek, meggy, kecsketej vagy friss tejtermék. A telített zsírokat (vaj, margarin, hús, édesség) lehetőleg kerüljük, vagy fogyasszunk keveset belőlük.

Van egy ásványcsalád, melynek az a feladata, hogy semlegesítse az erős savakat, ilyen a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Ha táplálkozás során nem kerül elég a szervezetbe ezekből az anyagokból, akkor a szervezetből vonódik el, ami hiányállapothoz vezet. A kialakuló tápanyaghiány arra sarkallja a szervezetet, hogy pluszkilókat raktározzon — részben azért, mert éhségérzetünk van.

A savas hulladékok a bélrendszerben a mikrobák, candida, élősködők legjobb otthona. A mikroorganizmusok anyagcseréjének végtermékei a toxinok, amelyek igazi mérgek a szervezet számára, sok bőr- és más betegség okozói. Érdemes tehát odafigyelni a táplálkozásra!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-29: Család - x:

Átfogó lakossági szűrés Sepsiszentgyörgyön (Tízszer több a bőrrákos beteg) - Fekete Réka

Nemzetközi kutatások szerint az utóbbi évtizedben tízszeres a növekedés a bőrrák előfordulásában, ennek legagresszívebb formája, a melanoma is kétszer több. Százezer lakosból tíz esetben alakulhat ki a bőrön a rosszindulatú festékes anyajegy.
2009-01-29: Család - x:

Kedvenc a boglárka és a bangita (Tavaszi virágok)

Ázsiai boglárka
A tavasz királynői természetesen a hagymások, a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki — derül ki a Holland Virágiroda legújabb virágkötészeti irányzataiból.