Tavaszi virágokKedvenc a boglárka és a bangita

2009. január 29., csütörtök, Család

Ázsiai boglárka

A tavasz királynői természetesen a hagymások, a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki — derül ki a Holland Virágiroda legújabb virágkötészeti irányzataiból.

A legkedveltebb tavaszi virágok egyike a tulipán, amelynek különleges tulajdonsága, hogy a vázában is tovább növekszik, akár vágott virágként, akár cserépben. A színes, fodros szirmú papagáj és a dupla virágú fajták különösen kedveltek. A jácint vágott virágként is népszerű, akárcsak a nárcisz, amelynek sárga színe kiemeli a tavasz frissességét.

A hagymás növényeket újabban átlátszó üvegtartóba teszik, így érvényesül hagymájuk is.

Viszonylag új tagja a tavaszi virágoknak a kockás liliom (Fritillaria), amelynek vadon élő, védett változatát természetesen nem szabad leszedni, de termesztett rokonai Hollandiában hétköznapi virágnak számítanak, és nagyon népszerűek.

A kanyargós szárú, kerek, tömött szirmú boglárka (Ranunculus) az egyik legbájosabb virág, és ugyancsak növekszik a vázában, mint a tulipán. A bangita (Viburnum) bolondos kompozíciókban is használható, mert a szára rugalmas és a virágkötők legfantáziadúsabb alkotó kedvének is engedelmeskedik.

A tulipán önmagában, egy sima üvegvázában is gyönyörű, de kompozíciók részeként is megállja a helyét.

Sok alkotásban szerepel a viola, a szellőrózsa, az orgona, a fűz ága és a fürtös gyöngyike is. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-29: Család - x:

Egyensúlyban az egészséggel (Szépségpraktikák) - Jánosi Annamária

Mindennek az egyensúly a lényege. Az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis- (lúg) egyensúly. Az emberi test akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott.
2009-01-29: Család - x:

Esküvői vendégsereg (Az ember bolond természete)

Hirdetéssel toboroz magának koszorúslányt és esküvői vendégsereget egy ukrán menyasszony Nagy-Britanniában.