Vízilabda, világbajnokságTizenkét világbajnok a férfi vízilabda-válogatottban

2024. január 31., szerda, Sport

A tavalyi vb-aranyérmesek közül tizenketten ismét a férfi vízilabda-válogatott keretében vannak, míg hárman – Bányai Márk, Kovács Péter és Tátrai Dávid – életük első világbajnokságára készülhetnek Varga Zsolt szövetségi kapitány nyilvánosságra hozott csapatában. A rangidős Varga Dénes tovább javíthatja rekordját: a dohai lesz pályafutása tizedik világbajnoksága.

  • Varga Dénes a tizedik világbajnokságára készül. Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség
    Varga Dénes a tizedik világbajnokságára készül. Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség

A Magyar Vízilabda-szövetség közleménye szerint Varga Zsolt a múlt heti, franciák és spanyolok elleni kétkapus gyakorlások összes tapasztalata alapján véglegesítette az utazók névsorát, amelyet a hétfői edzésén hozott nyilvánosságra. „A tizenöt fő kijelölésénél egyértelműen az döntött, hogy ki van a legjobb formában a kerettagok közül, természetesen szem előtt tartva azt is, hogy közülük ki illeszkedik a legjobban a csapatstruktúrába és a stratégiánkba” – mondta Varga Zsolt.

Az Európa-bajnokság időszakában itthon készülő világbajnokok közül szinte mindenki utazik a világbajnokságra, így Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő is, egyedül a második számú kapus szerepét tavaly betöltő Lévai Márton nem, helyette a zágrábi Európa-bajnokságon remek teljesítményt nyújtó Bányai Márk tarthat Dohába.

A zágrábi kontinensviadalon is harcba vetett fukuokai aranyérmesek közül ismét behívót kapott Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vince. A tavalyi világbajnokságon szereplők közül Lévai Márton mellett Molnár Erik és Vigvári Vendel maradt ki. Bányai Márk mellett pályafutása első világbajnokságára készülhet Kovács Péter, valamint klubtársa, Tátrai Dávid szintén lehetőséget kap a további bizonyításra.

A férfiválogatott február 5-én kezdi meg a vb-menetelést a románok ellen, február 7-én az olaszok, 9-én a kazahok következnek. A csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, a második helyezett minden bizonnyal a szerb–montenegrói–amerikai hármas egyikével játszik a nyolc közé jutásért.

A dohai vb-csapat: * kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk * mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 222
szavazógép
2024-01-31: Sport - :

Marco Rossi az Európa-bajnokság után is marad (Labdarúgás)

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a jövője a nyári Európa-bajnokságot követően is biztosított a nemzeti csapat élén.
2024-01-31: Magazin - :

Előrehozott és késleltetett premierek, születésnapi újdonságok a moziban (Mozimánia)

Hetedik születésnapját filmes csemegékkel ünnepli a sepsiszentgyörgyi Művész mozi, az e heti Mozimániában a kínálatba való betekintés mellett szó esik új, előrehozott és késleltetett premierekről, és arról, hogy miként befolyásolja például a karácsony egyes alkotások műsorra tűzését.