Hírsaláta

2024. január 31., szerda, Belföld

TÁMADÁS A KÉPVISELŐHÁZ ELLEN. Kibertámadás érte a képviselőház informatikai rendszerét. Az alsóház tegnapi közlése szerint a kibertámadás elkövetői olyan adatokat tulajdonítottak el, amelyek megtalálhatók az alsóház honlapján vagy lekérhetők a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 2001/544-es számú törvény alapján. Váltságdíjra vonatkozó követelés még nem érkezett a képviselőházhoz, amely feljelentést tett az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségnél (DIICOT). Jelentették az esetet az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóságnál (DNSC) is. Az intézmény kommunikációs igazgatója, Mihai Rotariu részleteket nem közölt, csupán annyit mondott, szakértőik vizsgálják az ügyet más illetékes hatóságok képviselőivel együtt. (Agerpres)

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

KILŐTTEK KÉT MEDVÉT. Nagyon agresszíven viselkedtek a befogásukkal próbálkozó hatóságokkal, ezért kilőtték hétfő este a székelyudvarhelyi Tulipán utcában kószáló anyamedvét és az egyik bocsát – közölte Ölvedi Zsolt alpolgármester. Az elöljáró tájékoztatása szerint az anyamedve és két bocsa az utóbbi időben szinte naponta megjelent a Tulipán utcában, ezért a hatóságok a vadállatok áttelepítéséről döntöttek, és vasárnap egy ketrecet vittek az utcába, hogy csapdába ejtsék őket. Hétfő este az egyik bocs csapdába esett, de a szabadon lévő másik bocs és az anyamedve nagyon agresszíven viselkedett, ezért kényszerültek kilövésük mellett dönteni. (Agerpres)

MEGÉPÍTIK A MARTÁT. Az első magyar autógyár, a Magyar Automobil Részvénytársaság Arad (MARTA) múlt század elején gyártott emeletes autóbuszának hasonmását készítenék el turisztikai céllal a partiumi városban. A 20. század elején gyártott jármű mását az egykor gépjárműgyártásáról híres Arad megye jelenlegi műhelyeiben gyártanák le és szerelnék össze. Elkészülte után a kulturális turizmust szolgálná, egy előre meghatározott útvonalon közlekedne a megyeszékhelyen. Az egykori autógyár örökségét tovább éltető mARTA kulturális központ (HUB cultural mARTA) által kezdeményezett projektet a következő két évben valósítanák meg a megye gyárai, egyetemei és vállalkozói közötti együttműködés révén. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2024-01-31: Belföld - :

Románia továbbra is az utolsók között (Korrupcióellenes intézkedések végrehajtása)

Románia továbbra is a legrosszabbul teljesítő uniós országok egyike a korrupcióellenes intézkedések végrehajtása terén – derül ki a Transparency International (TI) korrupcióérzékelési indexének tegnap közzétett 2023-as adataiból.
2024-01-31: Belföld - :

Hat százalék alatt

Románia 2023-as GDP-arányos költségvetési hiánya 5,68 százalék lett – közölte tegnap a pénzügyminisztérium. Ez alig valamivel alacsonyabb a 2022-es, 5,76 százaléknál, és meghaladja a költségvetésben eredetileg kitűzött 4,4 százalékot.