Új pont az alapszabályzatban

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Január 9-én a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsége (KOVAKÖ) megtartotta idei első közgyűlését a Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében. Az eseményen számos KOVAKÖ-tagszervezet képviseltette magát.

A megjelent diáktanácsok beszámolója után a 2009-es tervekről esett szó. A következő napirendi pont az alapszabályzat-módosítási javaslat megvitatása volt. Egy új tisztséget — a regionális alelnöki funkciót — hoztak létre, ennek feladata lesz a kapcsolattartás a tagszervezetekkel.

KOVAKÖ

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kultúra - x:

A féltett szabadság (Beszélgetés Jánó Mihály művészettörténésszel)

Gelence. A Szent László-legenda (részlet)
Évek, évtizedek óta beszélgetünk, kiállításmegnyitókon, író-olvasó találkozókon, társaságban és magányosan, beismerhetem ennyi idő után, hogy a vele folytatott eszmecserék, nemegyszer viták életem kitörölhetetlen részei, kimondhatatlanul sokat köszönhetek neki, mindenekelőtt ama képesség kialakítását, hogy a dolgokat módszeresen gondoljam végig… A nyilvános beszélgetésektől, az interjúktól eddig udvarias határozottsággal zárkózott el. Most viszont megjelent élete fő műve: a Színek és legendák (tanulmányok az erdélyi falfestmények kutatástörténetéhez) című vaskos könyve, s úgy gondoltam, jó alkalom ez a visszatekintésre és a számvetésre is.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Búcsú Szendétől

Van olyan ember, aki egész életedben melletted van, de nem kapsz tőle semmit. És van olyan ember, akit kevés ideig ismersz, és mégis annyi mindent ad. Ez a személy sem tökéletes. Megvannak emberi hibái, sérelmei, melyeket magában hordoz, de mégis oly bölcs és érett olykor.