Kiszínezett igazság

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A történet, amiről írok, már több évtizedes téma. A diák, tanár és szülő kapcsolatáról van szó. Félév vége, és a diákok többsége azon kapja magát, hogy a félévi tevékenysége nulla. A diákok néha becsapják a szülőket, elrejtve az ellenőrzőt, a tanárokat átverik hamis igazolásokkal. A szülők többsége a pedagógusokat hibáztatja gyerekeik kicsapongásai miatt. Ez a dolog viszont sokoldalú.

Szüleink sok áldozatot hoznak értünk, gyerekeikért. A kérdés az, hogy mennyiben segítenek. Lehet, sokszor csak úgy gondolják, hogy segítenek, és közben helyettük cselekszenek, mert a gyerekért mindent megtesznek. Elég nagyok vagyunk már ahhoz, hogy a ránk szabott feladatainkat elvégezzük nélkülük. Talán. Vállalnunk kell a felelősséget tetteinkért anélkül, hogy problémáinkat szüleink és tanáraink nyakába varrnánk. Valószínű, hogy csak így tanulhatjuk meg, a nagybetűs életben elsősorban magunkra számíthatunk. Egy negatív élmény után előbb magunkba kell néznünk, és elgondolkodnunk azon, hogy hol rontottuk el, azután kereshetjük másokban is a hibát. S akkor majd így leszünk felnőtt mi is... és minden kezdődhet elölről.

Somodi Anikó

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Búcsú Szendétől

Van olyan ember, aki egész életedben melletted van, de nem kapsz tőle semmit. És van olyan ember, akit kevés ideig ismersz, és mégis annyi mindent ad. Ez a személy sem tökéletes. Megvannak emberi hibái, sérelmei, melyeket magában hordoz, de mégis oly bölcs és érett olykor.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Belső rendszabályzat

A félév utolsó két hetében, mondhatni, mindenki megbolondult: tanárok és diákok egyaránt. Észbe kapva a jegyek hiánya és esetenként az elmaradt félévi dolgozatok miatt, elfelejtették mindazt, amit év elején oly alaposan és sokszor elemeztek: az iskola rendszabályzatát.