Közéleti Diák- és Ifjúsági Akadémia Székelyudvarhelyen

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A KÖDAK negyedik hétvégéje Szé­kelyudvarhelyen január 23-a és 25-e között zajlott le a MAKOSZ (Magyar Középiskolások Országos Szövetsége) szervezésében. A diákakadémia utolsó előtti hétvégéjének témája a diákjogok és az érdekképviselet volt.

Az előadásokat Kósa András, a Közéletre Nevelésért Alapítvány képzője tartotta a helyi MÜTF-házban. A ködak-os diákok számára már csak egy közös hétvége maradt hátra, melyet Kolozsváron szerveznek meg február 20-a és 22-e között. Ekkor multiplikátorképzésben részesülnek a diákok, Ká­dár Magor, a Babeş—Bolyai Tudományegyetem kommunikáció és közkapcsolatok karának magyar tagozati vezetője tart előadást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Belső rendszabályzat

A félév utolsó két hetében, mondhatni, mindenki megbolondult: tanárok és diákok egyaránt. Észbe kapva a jegyek hiánya és esetenként az elmaradt félévi dolgozatok miatt, elfelejtették mindazt, amit év elején oly alaposan és sokszor elemeztek: az iskola rendszabályzatát.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Bordás Attila: Minden ajándék

Mindenkinek jut egy szerep,
ne veszítsd szem elől, ha megadatott neked,
mindenki egyenrangú a földön,
s, bár az ember a fény ellen evez, te vigyázz
― ne veszítsd szem elől ―.