Jó reggelt neked

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Jó reggelt neked.

Épp kiszálltam a zuhanyozóból. A falakon csorogtak az emlékek. A párában halkult közös imánk, a temetőbe fojtott közös sírás, az első levél és az utolsó csók.

A törülköző már felszívta a testemen maradt vízcseppeket. Tükörbe néztem. Más voltam, mint tegnap reggel. Az emlékek meztelensége állt a tükör előtt. Elsötétült minden. Az ébredésemben a pára már elszállt, a lehetőségek már nem voltak érvényesek.

Hirtelen felkaptam magamra a ruháimat, és kirohantam a lakásból. Felültem a buszra, de az azóta is csak ott áll. A busz nincs elromolva, a sofőr sem hibás, hanem az utasok. Mindenki egy idő után leszáll, és felül egy másik buszra — továbbutazni a semmibe. Senki sem indul gyalog. Talán félünk. Biztos, hogy félünk.

Most függőben vagyok. Még nem dőlt el, hogy átszállok-e a semmiség körútjára, vagy inkább gyalog indulok megkeresni a szél fújta kacatokat. Összeragasztani az élőket közülük, majd a feledésbe merülteket tűzbe dobni.

Elindultam. Nekem is mondták — bár nehéz volt elhinni: az út kicsi ösvényekből áll. A nagy útnak talán nincs is vége. Hiába álmodoztam mindig arról, hogy majd az út végén lelógatom a lábam. Lesznek majd találkozások emberekkel, szerelmekkel, csalódásokkal, választásokkal, halálokkal és síró csecsemőkkel. De ez csak akkor, ha minden reggel meztelenre vetkőzöm, hogy pár pillanatig ,,függőben" lehessek. És olyan is van, aki örökre így marad. Figyelj csak: ha gondolod, bármelyik reggel leléphetsz az útról, hogy busszal utazhass, de a buszozás nem azonos a gyaloglással. És aluljárók sincsenek, a buszjegyek pedig nem ingyenesek.

Jó éjszakát neked.

(nicole)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Bordás Attila: Minden ajándék

Mindenkinek jut egy szerep,
ne veszítsd szem elől, ha megadatott neked,
mindenki egyenrangú a földön,
s, bár az ember a fény ellen evez, te vigyázz
― ne veszítsd szem elől ―.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Esetleg nincs-e valami baj?

Bevallom, sokáig ellene voltam annak, hogy egy előadás feladata a lehető legnagyobb formában történő szórakoztatás. Ma sem értek egyet ezzel a véleménnyel, viszont egy ideje törekszem arra, hogy mindenben meglássam a pozitívumot, s hogy lehetőleg ne ítélkezzek elhamarkodottan és meggondolatlanul... Éppen ezért döntöttem úgy, hogy nem csak egyszer megyek el színházba, hogy megnézzem a szilveszteri előadást... És mentem, és láttam, de a győzteseket valahogyan sehol sem találtam. Hiszen az én torkomon is nehezen csúszik le a tény, hogy már a komédia sem éri el legalább a műfajának megfelelően elvárt hatást. Mert ha legalább szórakozhattam, szórakozhattunk volna.