egy kamasz szemével a gazdasági válságrólNullába hozni

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet

AC/DC, miniszoknya, gazdasági válság. Internetes felmérések szerint ugyanis gazdasági válság esetén újra divat a miniszoknya, valamint több millióan hallgatnak AC/DC-t. Ezt bizonyítják a piackutatások is, miszerint néhány hónapja az üzletekben eladott lemezeik háromszor keresettebbek.

Tulajdonképp mi történt? Én ezt az emberek mértéktelen és az állam fejetlen, meggondolatlan, anyagi háttér nélküli költekezésével magyarázom. Hiszen itt hiába stabil a bank- és pénzpiaci rendszer, ha a más piacon is érintett főintézmény csődbe megy; így nemzetközi bankcsőd következik be. Kutatni kezdtem hát a világhálón, hogyan próbálják megoldani országunk fejei vagy akár az egyszerű vállalkozók, cégtulajdonosok. Az eredmény elszomorító. Semmilyen lényegre törő, konkrét megoldást nem találtam. Ekkor a következő lehetőségekkel rukkoltam elő: mivel most ,,mínuszban" vagyunk, számomra az első lépés a meglevő negatív tendenciát megállítani. Figyelembe kell vennünk költekezéseinket, félretéve az elkényelmesedést. Ezután, több hangsúlyt fektetve a meglevő, mégsem eléggé kihasznált gazdasági értékeinkre, nyereséget húzhatunk. Ami nekünk nyereség, az természetesen az államnak is az. Tévében bámult műsorok alapján a gazdasági válság a bankok küzdelmének tűnt. Ők, természetesen, úgy próbálják pénzügyi problémáikat megoldani, hogy minél nagyobb bevételre tesznek szert. Tehát a különbnél különb kamatok, az érthetetlen hitelek és még számtalan becsapó ,,segítség" ára emelkedik. Ezek után csupán a profit növekedése van hátra, amit a magasabb árakból, gazdasági és természeti értékekből megszerezhetünk. Felépítvén elméletemet, semmire sem jutottam. Nem megfelelő, valószínűleg még nagyobb válságot okozna. Mit tehetünk Mi, akik nem vezetünk várost, nem utalunk át hatalmas pénzeket, nem alapítottunk céget, és nem érezzük a gazdasági válság súlyát? Várunk. Talán AC/DC-t hallgatva, szoknyában. Hogy ez meddig tart? Sokan ezt a szoknya rövidségével magyarázzák. Tehát minél rövidebb a szoknya, annál hamarabb véget vethetünk a várakozásnak, majd beléphetünk egy újabb válságos időszakba.

Gazda Emese

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Arról, hogy miért kell leszállni a fűtőtestről

Ha most kellene középiskolát választanom, újra a Mikes Kelemenbe mennék, nyitottságával ugyanis lehetőséget ad arra, hogy ne csupán elméletben készüljünk az életre, hanem gyakorlati szinten is. A diákélet felülmúlja a város összes iskolájának színvonalát. Ezt bárki gondolhatja másképp, de a tények engem igazolnak: itt működik Erdély legjobb diáktanácsa, a többszörösen elismert Mikes Kórus, a minden osztályban és folyosón is hallgatható sulirádió, az Osonó Diákszínház.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kicsi csibe feljegyzései

,,Te nem vagy MÁS, te pont olyan vagy, mint a többi 1241 csibe, aki az eszemkába, továbbiakban olvasd SZMK-ba jár" — hangzott el nem is olyan régen az igazgató úr szájából, és mint minden „nagy" kakas mondanivalója, ezek a szavak is mély szimbolisztikát takarnak.