Hírkígyó

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Rákóczi Mozgótábor

2009. június 27.—július 13.

A jelentkezéshez szükséges feltételek: önéletrajzszerű bemutatkozó levél — személyes érdeklődési körre is kitérve —, iskolaigazgatói, egyházi ajánlás, becsületbeli nyilatkozat arról, hogy korábban még nem vettél részt Magyarságismereti Mozgótáborban, 3—5 oldalas pályamunka az alábbi témák egyikében:

1. A Fejedelem üzenete — képzelt beszélgetés II. Rákóczi Ferenccel nemzetről, hazáról, hovatartozásról, 2. Kisebbségi többlettel a társadalomban — gondolataim a kisebbséghez tartozás pozitívumairól, 3. Lakóhelyem és környékének értékei — miért és kinek lehet vonzó a hely, ahol élek, 4. Ősi mesterségek nyomában — ma is élő mesterségek településeden, környezetedben. Szervezők: a Kanadai Rákóczi Alapítvány, II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért, a Jeruzsálemi Templomos Lovagrend Magyarországi Főpriorá­tusa.

Beküldési határidő: 2009. március 27.

Elérhetőség: info@rakoczialapitvany.hu.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kicsi csibe feljegyzései

,,Te nem vagy MÁS, te pont olyan vagy, mint a többi 1241 csibe, aki az eszemkába, továbbiakban olvasd SZMK-ba jár" — hangzott el nem is olyan régen az igazgató úr szájából, és mint minden „nagy" kakas mondanivalója, ezek a szavak is mély szimbolisztikát takarnak.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Bevetésen a MAKOSZ

Vetési Imola a MAKOSZ (Magyar Kö­zépiskolások Országos Szövetsége) elnöke. Már ötödik éve, hogy civil szervezetekkel foglalkozik. Jelenleg a Babeş—Bolyai Tudományegyetem gazdálkodás- és közgazdaságtudomány szakának elsőéves hallgatója.