Megújult a Rebuló

2009. január 31., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Újra működésbe lépett a Rebuló (református nebuló), azaz a sepsiszentgyörgyi Református Kollé­gium diáklapja, amely nevét a református szellemiségű iskolában tanuló diákokról kapta. Az első Rebuló 2004 táján látott napvilágot, amelyet néhány szorgalmas diák készített iskolatársaik szórakoztatása érdekében. Helyet kaptak benne a refis diákok irományai és még sok egyéb érdekesség, amely az olvasók szellemi gyarapodását szolgálta. Ezeket az újságokat a diákok otthon nyomtatták saját anyagi erőforrásaiknak megfelelően, ami ez esetben A4-es lapokra nyomott fehér-fekete újságot jelentett.

Az évek múltával iskolánk sokat fejlődött, és a diákság igényei változtak, ezért idén megújítottuk a Református Kollégium klasszikusnak nevezhető iskolaújságát. A szerkesztés jelenleg a Diákpresbitérium termében történik az iskola által biztosított számítógépen. Az újság elkészítésén együtt dolgoznak tanárok és diákok. Főszerkesztő Simon Csaba, további szerkesztők: Fekete Tí­mea, Molnár Andrea, Benkő Réka, felelős tanárnő Juhos Ágota, korrektúra: Ördög-Gyárfás Ágnes, Mágori Ágnes. Az újság két fő részből tevődik össze: kultúra és szórakozás. Az első részben megtalálhatóak a városunkban szervezett kulturális programok, riportok, a diákok által írt prózák és versek, míg a második részben érdekes cikkek, véleménykutatások, viccek, barkácsötletek, rejtvények. A Rebuló havonta jelentkezik, s bár eddig csak két száma jelent meg, de már saját zsebnaptárral büszkélkedhet.

Simon Csaba

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

Bevetésen a MAKOSZ

Vetési Imola a MAKOSZ (Magyar Kö­zépiskolások Országos Szövetsége) elnöke. Már ötödik éve, hogy civil szervezetekkel foglalkozik. Jelenleg a Babeş—Bolyai Tudományegyetem gazdálkodás- és közgazdaságtudomány szakának elsőéves hallgatója.
2009-01-31: Kovakő - diákmelléklet - x:

A baróti Fantom

,,...a Fantom mindent meglát, meghall, értelmez, és mindenről véleményt alkot. Véleményét igyekszik úgy kifejezni, hogy azzal senki emberi méltóságát, szabadságát, jogait ne sértse meg. Célja létrehozni azt a keretet, ahol a diákok és tanárok mások jogainak tiszteletben tartásával az őket érintő kérdésekben szabadon véleményt nyilváníthatnak… A Fantom ráfigyel és odafigyel az eseményekre, nemcsak szemléli, hanem értelmezi is azokat, konkrét megoldásokkal is előállhat, és a rendelkezésre álló eszközökkel ezek megvalósítására fog törekedni, kommunikációs csatornát akar betölteni a diák-tanár kapcsolatrendszerben..." Februárban lesz nyolcadik éve, hogy ismerve a Fantom hivatását, próbáljuk azt betölteni.