Afrika képekben — Hecser László

2009. február 4., szerda, Magazin

Napverésben, bágyadt délutánon, talán hajnali órákban homokdűnék közt, régi falak mentén, európaiaknak furcsa architektúrájú házak szobáiban, széles folyók partjánál zajló életet megörökítő fényképeken különleges pillanatok elevenednek meg.

Az ébenfekete arcok vonásaiban, a tekintetekben ott van a sors és a történelem is. Ott van az öröm, az ismeretlenre való rácsodálkozás, a röghöz való ragaszkodás, a hagyomány tisztelete pedig néha jól egészül ki a modern világ csodáival. Afrika. Nem több, mint néhány megörökített pillanat, de Stan Constantin bukaresti fotográfus Baróton az Erdővidék Múzeumában kiállított fényképei mögé így is teljes történeteket képzelhetünk.

Az Árkosi Művelődési Központ igazgatója, Kopacz Attila kiállítás-megnyitó beszédében az édesanyja révén uzoni fotóriporter pályájának kezdetéről — az iskolai lógásra hajlamos gyermek a pionírszakkörön fedezte fel hivatását —, a Gyulai Ferenc Fotóművészeti Egyesület elnöke pedig a kitartó munkával az igényességéről közismert Academia Caţavencu szerkesztőségéig eljutó művészről szólt. A kiállítás február 20-ig tekinthető meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-04: Magazin - x:

Mormotameteorológia

Oroszországban nincs ,,kollégája" az amerikai Punxsutawney Phil nevű meteorológus mormotának, amely Pennsylvania államban jósolja meg a tavasz közelségét több mint százhúsz éve, Ukrajnában viszont kezd ,,csírázni" a módszer.
2009-02-04: Magazin - x:

Brit dzsungelautó

Akkora rendetlenség volt egy brit kertben, hogy a túlburjánzott növényzet irtásakor az önkormányzat emberei még egy harminc éve eltűnt autót is találtak. A bokrok teljesen benőttek a motortérbe, és persze körbeölelték az egész autót. A kert rendbetételére kivezényelt brigád már a dzsungelen is meghökkent ― ilyen kertet életükben nem láttak ―, de amikor még egy autó is előkerült, úgy érezték magukat, mint Tarzan az eltűnt város felfedezésekor.