Brit dzsungelautó

2009. február 4., szerda, Magazin

Akkora rendetlenség volt egy brit kertben, hogy a túlburjánzott növényzet irtásakor az önkormányzat emberei még egy harminc éve eltűnt autót is találtak. A bokrok teljesen benőttek a motortérbe, és persze körbeölelték az egész autót. A kert rendbetételére kivezényelt brigád már a dzsungelen is meghökkent ― ilyen kertet életükben nem láttak ―, de amikor még egy autó is előkerült, úgy érezték magukat, mint Tarzan az eltűnt város felfedezésekor.

Slough város önkormányzata azután fogott a kert rendbetételéhez, hogy a hanyag gazdára állandóan panaszkodtak a szomszédok a kertjéből átportyázó sok patkány miatt. A gazdát többször felszólí­totta a hatóság kertje rendezésére, ám ő a füle botját sem mozgatta. A Daily Mirror brit lap értesülése szerint a férfi most ötszáz font büntetést és ezer font munkadíjat fizethet az önkormányzatnak, ami összesen 7200 lejt jelent.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-04: Magazin - x:

Afrika képekben — Hecser László

Napverésben, bágyadt délutánon, talán hajnali órákban homokdűnék közt, régi falak mentén, európaiaknak furcsa architektúrájú házak szobáiban, széles folyók partjánál zajló életet megörökítő fényképeken különleges pillanatok elevenednek meg.
2009-02-04: Magazin - x:

Bizarr szabálysértések

Tilos a briteknek felbontani a becsomagolt tojásokat és vasárnap leölt állat húsát árusítani ― mondta az angol parlament egy ellenzéki képviselője, aki mindezzel a miniszterek által bevezetett jogszabályok nevetséges voltát igyekezett hangsúlyozni.