A legeredményesebb fogyókúra

2009. február 5., csütörtök, Család

Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat — legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá, és rendszeresen mozogtak.

A szaklap közel huszonkétezer előfizetőjét kérdezte meg testsúlyának változásáról élete során, valamint étkezési és mozgási szokásairól. A mindig karcsúak csoportja, akiknek sosem volt túlsúlyuk, a teljes minta tizenhat százalékát tette ki. A sikeres fogyók csoportjába azokat sorolták, akik több mint három éve legalább tíz százalékkal alatta maradtak életük legnagyobb súlyának. Ez a csoport tizenöt százalékot tett ki. Legnagyobb a vesztes fogyózók tábora: negyvenkét százalék. Ők azok, akik fogyni akartak, mégis csúcssúlyuk közelében maradtak, vagy oda jutottak vissza.

A mindig karcsúaknak csupán három százaléka mondta, hogy sohasem mozgott, és evett bármit, amit megkívánt. A vékonyak és a sikeres fogyók egyaránt rendszeresen ettek egészséges ételeket, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat, és tartózkodtak a sok zsírtól. Beszámoltak arról is, hogy ellenőrzik étkezésük adagjait, valamint arról, hogy választottak valamilyen rendszeres mozgásformát. A tanulmány szerzői szerint a mindig karcsúak előnye csak abban állt, hogy nekik természetesebben adódott ez az életmód, míg a sikeres fogyóktól több erőfeszítést igényelt fenntartása.

A sikeres fogyók több mint fele állította, hogy eltervezett célját saját maga érte el anélkül, hogy fogyókúrás tablettákat, könyveket, orvosi kezeléseket, diétás programokat alkalmazott volna. A magazin egy korábbi felmérése is azt mutatta, hogy a legsikeresebb fogyók — akik öt évnél tovább megtartották elért súlyukat — nyolcvanhárom százaléka a saját feje után ment, így érte el az eredményt. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-05: Család - x:

Virágzik a frézia — Puskás Attila

Fréziánk már megérezte az egyelőre csalóka tavaszi meleget, rendre bontja bókoló sárga virágait, és kíváncsian kukucskál ki a hol ilyen, hol olyan, borongós vagy napos kinti világra.
2009-02-05: Család - x:

Az adrenalin személyiségmeghatározó — Puskás Attila

Gyakran olvassuk, halljuk a tévében, hogy ,,megnőtt az adrenalinom", hogy az autóversenyzők adrenalinja megsokszorozódott stb. Az alábbiakban ezt a nem helytelenül használt, de a tudomány nyelvén általában mégsem ismert ,,csodás" vegyi anyagot próbáljuk ismertetni, elhagyva azokat a vegyi-biológiai kifejezéseket, amelyek további magyarázatot feltételeznének.