Harmadszor módosították a betegadót

2024. április 12., péntek, Belföld

Csak a gyakori, illetve karantént igénylő betegségekben szenvedőknek és a betegség miatt 25 százalékkal csökkentett munkaidőben dolgozó alkalmazottaknak kell majd 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulékot (CASS) fizetniük a betegszabadságuk idején folyósított juttatás után – jelentette ki a tegnapi kormányülés elején a miniszterelnök.

  • A tegnapi kormányülésen harmadszor módosítottak a betegek adóztatásán. Fotó: gov.ro
    A tegnapi kormányülésen harmadszor módosítottak a betegek adóztatásán. Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu elmondta, hogy a kormány harmadszor is módosítani fogja a betegszabadság idején fizetett juttatás járulékkötelezettségét szabályozó sürgősségi rendeletet. Ennek megfelelően a felsorolt eseteken kívül az összes többi beteg mentesül a járulék kifizetése alól. Nem kell tehát fizetniük a szülési szabadságon lévő kismamáknak, a beteg gyermeküket gondozó nőknek, a daganatos betegeknek és más súlyos vagy krónikus betegségben szenvedőknek – sorolta a miniszterelnök.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 869
szavazógép
2024-04-12: Belföld - :

Három Tenger csúcstalálkozó

Klaus Iohannis román és Sulyok Tamás magyar államfő is részt vett a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón (Three Seas Initiative – 3SI) tegnap Vilniusban.
2024-04-12: Belföld - :

Lezárult a jelölési időszak (EP-választások)

Tizenöt párt, választási és politikai szövetség nyújtotta be a Központi Választási Irodához (BEC) az európai parlamenti választásokon induló jelöltjeinek listáját. Emellett hét független jelöltet is iktattak – derül ki a BEC honlapján közzétett adatokból.