EP-választásokLezárult a jelölési időszak

2024. április 12., péntek, Belföld

Tizenöt párt, választási és politikai szövetség nyújtotta be a Központi Választási Irodához (BEC) az európai parlamenti választásokon induló jelöltjeinek listáját. Emellett hét független jelöltet is iktattak – derül ki a BEC honlapján közzétett adatokból.

  • Kampányrendezvény a Nemzeti Liberális Pártnál. Fotó: Facebook / PNL
    Kampányrendezvény a Nemzeti Liberális Pártnál. Fotó: Facebook / PNL

A jelöltlisták iktatásának határideje április 10-én éjfélkor járt le. A jegyzékhez a pártoknak és pártszövetségeknek legalább 200 ezer, a független jelölteknek legalább 100 ezer támogató aláírást kellett csatolniuk. Iktatta jelöltlistáját a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alkotta választási szövetség, a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR), a Népi Mozgalom Pártjából (PMP) és a Jobboldal Erejéből (FD) álló Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU), a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), a Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), az S. O. S. Románia Párt és a Szociálliberális Humanista Párt. Jelöltlistát nyújtott be továbbá a Szocialista Románia Szövetség, a Jobb Alternatíva Párt, az Egyesült Diaszpóra Párt, a Szabad Emberek Pártja, a Nagy-Románia Párt, az Új Románia Párt, a Hazafiak Pártja és a Maniu–Mihalache Nemzeti Parasztpárt. A hét független jelölt: Dumitru-Silvestru Şoşoacă, Paul-Octavian Jurma, Paula-Marinela Pîrvănescu, Vlad-Dan Gheorghe, Ilie-Cătălin Mustăţea, Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă és Petru Mîndru.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 795
szavazógép
2024-04-12: Belföld - :

Harmadszor módosították a betegadót

Csak a gyakori, illetve karantént igénylő betegségekben szenvedőknek és a betegség miatt 25 százalékkal csökkentett munkaidőben dolgozó alkalmazottaknak kell majd 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulékot (CASS) fizetniük a betegszabadságuk idején folyósított juttatás után – jelentette ki a tegnapi kormányülés elején a miniszterelnök.
2024-04-12: Belföld - :

Hírsaláta

ERDŐIRTÁSSAL VÁDOLJÁK AZ IKEÁT. A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet azzal vádolja a svéd IKEA vállalatot, hogy részt vesz a romániai ősi erdők bútorgyártás céljából történő kiirtásában. A Greenpeace vizsgálata megállapította, hogy a svéd vállalatnak bedolgozó cégek közül több is ősi erdőkből származó fát használ fel bútorgyártásra.